“İmaret kalbe çevrilen bakışı anlama ve ondaki manayı çözme gayretiyle yoluna devam ediyor.” diyerek selamlamış bu sayısında.
Her sayısında farklı bir dosya konusunu ele alarak işleyen dergi, son sayısında şehirde çocuk olmayı ele almış. Çocuk olmanın sevincine, çocukluğu kaybetmenin hüznüne ve şehirde çocuk olmanın avantaj ve dezavantajına dair yazıların yer aldığı dergide, şehirle ilgili pek çok fotoğraflar da mevcut. Fotoğraflarıyla Karaman Fotoğrafı Derneği bu sayıya büyük katkı sağladı.
Dr. Kâmil Uğurlu, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Yrd. Doç. Dr. İsmail Güllü, Dr. Ahmet Cengiz gibi akademisyenlerin yanı sıra Mehmet Kurtoğlu, Talat Duru, Şeref Acar,  Mustafa Özdemir, Osman Nuri Koçak, Ahmet Küçükcicibıyık, Yasemin Küçükcicibıyık, Remzi Tartan, Yakup Özkaraalp, Yakup Acar, Burhan Yemiş, Yakup Akbay, Yusuf Yıldırım, Muharrem Büyüktürk, Mustafa Doğan’ın yazıları yer alıyor.
Karaman Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak çıkan İmaret dergisi bu sayısıyla da  şehir dergiciliğinde önemli bir boşluğu dolduruyor.