İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül programı Bartın’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen, İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül Töreni Türk dünyasını Bartın’da buluşturdu. Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, il protokolü, KKTC, Kırım, Azerbaycan, Türkmenistan ve çeşitli ülkelerden çok sayıda siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve yazar katıldı. Törende bir konuşma yapan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzarslan, “Bu düzenlediğimiz etkinlik sayesinde vefatının 100. yılında İsmail Bey Gaspıralı’yı anmış olduk. Adına düzenlediğimiz gazetecilik ödülleri sayesinde Türk dünyasını Bartın’da buluşturmuş olduk. Bu organizasyonu düzenlememizde emeği geçen herkese teşekkür ederken, bizleri kırmayıp buralara kadar gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Birlik, dirlik, güç, kuvvet ve imanın birleştirilemediğinde hep perakende çalışıldığını ifade eden Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, “İnşallah bugün burada başlatılan güzellik, bütün İslam coğrafyasında, Türk dünyasında yer bulur ve akıtılan gözyaşları, mazlumların feryadı arşı alaya gider de Allah bu millete, bu ümmete rahmet eder” dedi.

Konuşmaların ardından jüri tarafından İsmail Bey Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödüllerine layık görülen kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi. Törende, İsmail Bey Gaspıralı Ödülü’ne Gülnar Seitvaniyevu, Türk Dünyası Gazetecilik Başarı Ödülüne Yavuz Bülent Bakiler, Türk Dünyası Belgesel Ödülüne Zafer Karatay, Gazetecilik Kurum Ödülüne Basın İlan Kurumu, Türk Dünyası Gazetecilik Özgürlük Ödülüne İlham Tohti, İnsan Hakları Ödülüne Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Türk Dünyası Şiir Ödülüne Mücahit Kaşkarlı, İnsan Hakları Onur Ödülüne KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu layık görüldü. Ayrıca, Vali Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan da Gazetecilik Destek Ödülüne layık görüldü.