ANKARA (AA) - ÖZCAN GÜNEY - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri ''Uluslararası İyilik Ödülleri'' için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilden yaşanmış bin 100 hikayeyi değerlendirdiklerini söyledi.

Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyiliği ödüllendirmek, duyarlı bir kamuoyu ve vakıf medeniyetinin yeniden inşası için farkındalık oluşturmak amacıyla yaşanmış iyilik hikayelerine, ''Uluslararası İyilik Ödülleri'' verdiklerini anımsattı.

Türkiye genelinde geçen yıl 500 iyilik hikayesi arasından seçilen 6 iyilik sahibine ödüllerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından takdim edildiğini hatırlatan Palakoğlu, bu yıl iyilik ödüllerinin ikincisini düzenleyeceklerini aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığının il ve ilçe teşkilatları, yurt dışı temsilcilikleri, TDV’nin 135 ülkede iş birliği yaptığı kurumlar, internet ve medya taramaları ile 8 farklı dilde bin 100 hikayenin incelendiğini vurgulayan Palakoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyada ve yaşadığı toplumda çığır açan, bireyleri harekete geçiren, çevresine ilham veren, farklı dil ve kültürde yaşayan insanları güzellikte bir araya getiren, Yaradan'ın hatırına tüm yaratılmışları koruyan ve kuşatan iyiliklerin konu olduğu yaşanmış hikayelerin değerlendirilmesi için dört ayrı komisyon oluşturduk. İyilik ödülüne layık görülme süreci, hikaye araştırılması ve toplanması, hikayelerin ön elemeden geçirilmesi, elenen hikayelerden dikkate değer olanlarının belirlenmesi ve jüri değerlendirmesi şeklinde oluyor. Hikayelerin özgün ve orijinal, yaşanmış ve güncel olmasını, dünya için umut olmasını, sonuç bakımından insana ve çevreye katkı sağlamasını, insani yardım, sağlık, eğitim ve çevre alanında yapılmasını önemsedik."

- 22 hikaye son değerlendirmeye kaldı

Palakoğlu, bin 100 hikaye arasından eleme yaptıklarını dile getirerek, "Bunlardan 70 hikaye komisyon tarafından dikkate değer bulunarak ön elemeden geçirildi. İkinci komisyon değerlendirmesinin ardından sayı 22'ye düşürüldü. 22 hikaye jüri tarafından değerlendirildikten sonra ödül alanlar kamuoyuna duyurulacak'' ifadelerini kullandı.

Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nin 13 Mart'ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacağını ve yurt dışından konukların da davet edildiğini aktaran Palakoğlu, iyiliğin dünyaya yayılması için etkinliği önemsediklerini vurguladı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde yayın yapan "http://www.uluslararasiiyilikodulleri.com" adlı internet sayfası hazırladıklarını da belirten Palakoğlu, iyilik hikayelerinin dünyaya duyurulması için Türkçe, Arapça, İngilizce, Almanca ve Fransızca sosyal medya hesapları açtıklarını sözlerine ekledi.