KIRŞEHİR (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün davetlisi olarak Kırşehir'e gelen Japon turistler, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde güneşin doğuşunu izledi.

Kırşehir'in doğal güzelliklerini tanıtma ve alternatif turizmi çeşitlendirme amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 32 Japon turisti kentte ağırladı. japon turist kafilesi, gece saat 04.00'de Mucur ilçesinde bağlı Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ne giderek göl kenarındaki höyük üzerinden güneşin doğuşunu takip etti. Japon turistler daha sonra göldeki kuşları yerinde gözledi. Kuşların fotoğrafını çeken turistlere, göl hakkında bilgiler verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, programın, Kırşehir Valiliği ve JICA (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) ile ortaklaşa düzenlendiğini belirtti.

Japon turistleri kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktaran Eraslan, "Doğasever bir grubumuz. Önce Tuz Gölü'ne uğradılar sonra da Kırşehir'e geldiler. Güzel zaman geçiriyorlar" dedi.

 Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner de "Seyfe Gölü'nde güneşin doğuşu sırasında ilk etapta her taraf kıpkızıl oluyor. Ardından güneşin saniye saniye doğuşuyla mükemmel bir yansıma ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Ziyaret sayesinde farklı mekanları keşfetme imkanı bulduklarını belirten JICA Başkanı Mayumi Endo ise Kırşehir'in çok zengin bir doğaya ve tarihe sahip olduğunu söyledi.