Geçirdiği beyin kanaması sonucu 20 Aralık 2012 tarihinde hayatını kaybeden Ordulu ünlü sanatçı Kamil Sönmez için anma programı düzenlendi.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Kamil Sönmez’in yakın akrabaları katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, gecenin anısına yaptığı konuşmada, “Ordu sanatına ve sanatçıya önem veren bir şehir. Kamil Sönmez sanatçı büyüğümüzde yüzünden gülümsemesi asla eksik olmayan söylediği türküler dönem dönem fıkralarla da taçlandıran, konuşmasına ‘Karadenizli Hemşehrim’ diye bir üslup ile başlayan ve herkesi güldüren çok güzel bir sanatçımızdı” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise konuşmasında, Kamil Sönmez’in Ordu ili açısından büyük bir değer olduğunun altını çizdi. Yılmaz, “Kamil Sönmez bizlerin aydınıydı, bizlerin bir değeriydi. Türkiye açısından, Kırşehir açısından Neşet Ertaş ne ise Ordu açısından da Kamil Sönmez öyleydi. Bir ucu yoktu, dokunan bir bölümü yoktu, samimiydi. Zaten resme bakıldığında görülecektir; boyunlu kazak ve yelek bizim büyüme zamanlarımızın, rahmetli babalarımızın, dedelerimizin üzerinde hiç eksik olmayan ana giyimdi, ana figürdü. Boyunlu kazağı gri tonlu veya siyah tonlu olurdu. Sevimliydi, samimiydi, tiyatrosu ile türküleriyle, dolayısıyla Türkiye, Ordu’yu Kamil Sönmez üzerinden bir bölümünü tanıdı, kısmen tanıdı. Arkasından her zaman hayır ile yâd edilen bir değerdi. Bu değere de bizim sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen Programın sunuculuğunu Kamil Sönmez’in yeğeni Burak Sönmez’in yaptığı gecede, Kamil Sönmez anısına onun sevdiği türküleri sanatçı arkadaşları Tuğrul Şan, Çetin Akdeniz, Ercan Bostancıoğlu, Şenel Gök ve Gaffur Uzuner seslendirdi.

Gecede Kamil Sönmez’in anısına pek çok türkü seslendirilirken, sahne alan tüm sanatçılar Kamil Sönmez ile olan anılarını hemşehrileri ile paylaştılar.