Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Kazım Karabekir Paşa’nın 64. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; “İstiklal Savaşı’nın unutulmaz kahramanlarından, Atatürk’ün silah arkadaşı ve yetimler babası Kazım Karabekir Paşa’yı şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.
            Doğu Cephesi’nde büyük fedâkarlık ve başarı örneği sergileyerek Şark Fatihi olarak anılan Kazım Karabekir Paşa’nın, eşsiz bir devlet adamlılığının yanı sıra bir merhamet ve şefkat abidesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu: “Tarihin kritik dönemeçlerinde kendini gösteren bazı kişililer vardır. Bunlar her türlü iddianın dışında hayatlarıyla gidişatı değiştirirler ve sahneden çekilirler. İşte bu kişilerden biri de Kazım Karabekir Paşa’dır. Kazım Karabekir Paşa, Milli Hükümetin Doğu Cephesi Kumandanı olarak Kars ve Gümrü Anlaşmalarını düşmana imzalatmıştır. Bu İstiklâl Savaşımızın resmi ilk askeri ve siyasi zaferidir.
Cephede düşmana bu kadar acımasız olan bir insanın, diğer tarafta ‘Yetimler Babası’ olarak anılması, bir merhamet ve şefkat âbidesi olarak bilinmesi ve gerçekten böyle davranması çok rastlanılır bir hadise değildir. 6 bin şehit yavrusu ve kimsesiz çocuğu sefâlet ve ölümden kurtarması, resmi okullar açtırıp onları yetiştirmesi olağanüstü bir hâdisedir.
Karamanımızın yetiştirdiği eşsiz insanlardan biri olan sevgili Paşamızı bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, başta silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi de  bu vesile ile bir kez daha yâd ediyorum” dedi.