Karaman Belediyesi, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, bu yıl 21'incisi düzenlenen, 26-29 Ocak 2017 tarihinde 80 ülkeden 5000 kurumun katıldığı kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılıyor. EMITT Fuarı Dünya'nın en prestijli turizm fuarları arasında yer alıyor.

EMITT fuarına katılımın Karaman'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; " Karaman Belediyesi olarak son yıllarda şehrimizin tanıtımı ve sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için, yerel, ulusal ve uluslararası bir çok organizasyonda yer alıyoruz. Tarihi zenginliklerimizi, coğrafi güzelliklerimizi ve kent kültür ve yaşamımızı katıldığımız önemli fuarlarda Dünya'ya anlatıyoruz. Dünya'nın en prestijli fuarlarından birisi olan İstanbul EMITT fuarına katılarak Karamanımızı en güzel biçimde anlatmayı hedefliyoruz."

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT; 21. yılında erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin de dâhil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için buluşma noktası olacak.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT; 26 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde turizm sektörünü aynı platformda bir araya getirecek. Fuar kapsamında düzenlenecek panellerde “Turizmde Yeni Hedefler ve Stratejiler” ve “Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler” başlıkları ele alınacak. EMITT süresince Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Fuar; ilk iki gün turizm profesyonellerini, üçüncü ve dördüncü gün ise tatilcileri ağırlayacak.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT; 26 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 70.000 m²’lik 12 salonda gerçekleşecek. 21’inci kez turizm sektörünün buluşma adresi olmaya hazırlanan EMITT, 80 ülkeden 5.000 firma ve markayı bir araya getirecek.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenlenecek fuarı 60.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları sunacak olan EMITT’te katılımcılar, fuar kapsamında yapacakları anlaşmalarla, iş hacimlerini arttırma olanağı bulacaklar. Fuarda; ülke pavilyonları, Türkiye’nin tatil destinasyonları, yaz turizmi kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turizm merkezleri, tur operatörleri, acenteler katılımcı olarak yer alacak.