Konsere Niğde Valisi Necmettin Kılıç ve eşleri, Kültür müdürü Tansel Tokmak ve eşleri ile Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık ve Dernek Yönetim kurulu üyesi Yaşar Yüksel, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Zeki Tuman, Müzik Zümre Başkanı Özgür Havuççu, Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Zümre başkanı Rüstem Kılınç, Niğde Üniversitesi hocaları ve kalabalık bir dinleyici kitlesi katıldı.
Konser Okul Müdürü Zeki Tuman’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Zeki Tuman Konuşmasında, Yunus’un, Mevlana’nın Karamanoğlu Mehmet Bey’in diyarı, Türkçenin başkenti Karaman’dan selam ve sevgiler getirdiğini, bu gencecik insanların, bu gece icra edecekleri eserlerle geçmişin nadide eserlerini yaşattıklarını ve geleceğe taşıdıklarını ifade etti. Bu gençlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Konukların keyifli dakikalar geçireceklerine inandığını ifade eden Tuman, gençlerin Türk kültürü ve sanatı adına önemli bir iş yaptıklarını ve bu gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
Nalan Yeğin’in şefliğini yaptığı koro Nihavent, MuhayyerKürdi ve Hicaz eserlerden oluşan örnekler icra etti.  Konsere Niğde halkının yanı sıra çevre illerden de katılımlar oldu. Konserin kapanış konuşmasını yapan Necmettin Kılıç, Gençlerle gurur duyduğunu ve önemli bir iş yaptıklarını ifade ettiler. “Karaman Güzel Sanatlar Lisesi bu gece bizi gençliğimize götürdü. Gençliğimizde dinlediğimiz nadide eserleri icra ettiler. Her milletin kendine has kültürü, sanatı ve değerleri vardır. Bu gençler bize bu değerlere sahip çıktıklarını gösterdiler, Bize böylesi güzel bir gece yaşattıkları için, başta okul müdürü olmak üzere öğretmen ve öğrencileri yürekten kutluyorum.” Dedi. Konserin sonunda Okul Müdürü Zeki Tuman gecenin anısına Niğde valisi ve Kültür Müdürünü konser kaydının olduğu cd’yi hediye etti. Konser sonunda dinleyiciler öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak keyifli bir gece geçirdiklerini ifade ettiler. 
Konser Sonrası Niğde Valisi Necmettin Kılıç ve Hanımefendi Karaman Güzel Sanatlar Lisesine yakın ilgi gösterdiler ve ikramlarda bulundular.