KARAMAN (AA) - Karaman Kalesi'nin  iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor.

Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladığı zaman kalenin çok farklı bir görünüme sahip olduğunu ifade etti. 

Koca, 2013 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonucunda Karaman Kalesi ve özellikle kalenin iç kısmının bugünkü konumuna geldiğini dile getirdi.

- Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak

Karaman Müze Müdürü Abdulbari Yıldızda kazılarda Karamanoğlu İbrahim Bey'e ait olduğu belirlenen saray kalıntılarına ulaşıldığını belirtti.

Restorasyon çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan ödenekler doğrultusunda Mart ayında başladığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Restorasyon çalışmalarına halen devam ediliyor. 2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu sayede Karaman yeni bir turizm desteği unsuruna sahip olacak. Karaman ve çevresinde bulunan bütün tarihi eserleri ve taş eserleri kale içerisinde sergilemeyi arzuluyoruz. Böylelikle Karaman ikinci bir müzeye kavuşacak."