Aktekke Kent Meydanı’nda düzenlenen sergiye ülkü ocakları il başkanı Latif Pulcu, Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Av. Oktay Yılmaz, Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hocalı Katliamının içler acısı halini anlatan fotoğraflara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Karamanlıların Hocalı’da soydaşlarının yaşadıklarını hatırlamaları için sergiyi düzenlediklerini belirten Ülkü Ocakları il başkanı Latif Pulcu, ‘’İnsanlık tarihine kara bir leke, bir soykırım, bir katliam olarak geçen bu olay hiçbir zaman unutulmayacaktır’’ dedi. 1992 yılının 26 Şubat günü Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine bağlı Hocalı kentine Rusya’nın desteği ile giren Ermeni eşkıyaları tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Pulcu, ‘’ Toplar, tanklar ve zırhlı araçlarla saldırarak bir insanlık sucu olan Türk katliamını gerçekleştirdiler. Bu saldırılarda 613 Türk katledildi. Bunlardan 106 tanesi kadın, 83’ü çocuktu.
Burada katledilenler, soykırıma uğrayanlar Türk’tür. Ne acıdır ki, günümüzde halen aynı eller Türkmendağı’ndaki kardeşlerimizin canlarına kast etmekte, onları yurtlarından çıkartma gayretindedir. Halkımızın hafızasının tazelenmesi ve günümüz olaylarına bu açılardan yaklaşabilmesi adına bu sergiyi düzenledik. Bu vesile ile Hocalı’da şehit düşen soydaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.