Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen gençlik merkezleri arası şiir okuma yarışması il birinciliği Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Vatan ve bayrak sevgisini anlatan şiirlerin okunduğu yarışma büyük beğeni topladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk müziği, tiyatro ve şiir’in yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen gençlik merkezleri arası şiir okuma yarışması Karaman il elemeleri Piri Reis Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. 14-17 ve 18-24 yaş grubu arası erkek ve bayan kategorisinde toplam 23 gencin katılımıyla gerçekleşen yarışmanın jüri üyeleri ise Enes Erbaş, Seyit Demirtaş ve Yakup Özkaraalp oldu.

Yarışmanın açılış konuşmasının yapan Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen,” Her yarışmanın mutlaka birincisi olacak. Ama ben buradan ilan ediyorum ki bu medeni cesareti gösterip özellikle konu bizim can damarımız olan vatansa ve bugün burada yer alıyorsa hepsi benim gönlümde birincidir. Bu anlamda da tüm yarışmacı arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Gençlik merkezleri olarak gecemizle, gündüzümüzle bir şey için çalışıyoruz, o da gençliğimiz. Bizler biliyoruz ki yatırımların en büyüğü gençliğe yapılan yatırımlardır. Ben tekrar medeni cesaret gösterip yarışmaya katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, yarışmada başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vatan ve bayrak sevgisini anlatan ve dört kategoride düzenlenen yarışmada 14-17 yaş grubu bayanlar kategorisinde ‘Yeis’ şiiriyle Fadime Betül Demirci, erkekler kategorisinde ‘Kurt Pençesi’ şiiriyle Mehmet Huzeyfe Demir birinci oldu. 18-24 yaş grubu arasında yapılan yarışmada erkekler kategorisinde ‘Sakarya’ şiiriyle Ali Özgür, bayanlar kategorisinde ise ‘Şehit Anası’ şiiriyle Seher Turgut birinci olan öğrenciler oldu.

Duygu dolu anların yaşandığı yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz ve Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen tarafından verildi. Program sonunda ayrıca tüm yarışmacılara katılım belgesi verildi.

Gençlik merkezleri arası şiir okuma yarışması Karaman il elemelerinde dereceye giren öğrenciler 24 Mart 2017 tarihinde Eskişehir’de düzenlenecek olan grup yarışmasında Türkiye finaline katılacak.