Yaklaşık 40 adet yemeğin tadıldığı bu etkinlik, yine duyarlı kadınların el emeği yemekler ile gerçekleşti. Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından proje çalışmaları kapsamında yaklaşık 11 adet ünlü gurmenin katıldığı “Karaman Yemekleri Tadım Etkinliği” Grand Karaman Otel’de gerçekleşti.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Karaman’ı tanıtmak ve kendi kimliğine kavuşturma çalışmalarının toplandığı ve herkese açık olan “Karaman Tanıtım Platformu” KARTAP’ın, en önemli çalışmalarından olan “Karaman’ın bilinmeyen yemeklerinin ortaya çıkarılması ve kayıt altına alınması “çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.
Proje sorumlusu, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Duru bu konuda yaptığı açıklamalarda;“Karaman yemekleri, çalışmalarımız sonucu belirlenmiş ve bu konuda ki çalışma isteğimize zemin hazırlandı. Karaman Sevdalısı dostlarımız ve kuruluşlarımız sayesinde, geçirilen zevkli çalışma süreci bitti. Karaman’ın geleceğine sunabileceğimiz armağan ortaya çıkmıştır. 200 e yakın yemek tarifi netleşip, yapılarak fotoğrafları çekilmiş ve kayıt altına alındı. Bu yemeklerimizin Karaman’lı ahçılarımıza öğretilmesi ise projemizin diğer bölümünü oluşturmaktadır. Mevka desteği sağlandığı takdirde, bu eğitimlere başlanacak ve şeflerimize sertifikaları verilecektir.”dedi.
KATILANLAR: 
Nedim ATİLLA (Akşam-SKY Tv)
Ahmet ÇöMEZ (Akşam-SKY tv)
Müge AKGÜN (Radikal Gazetesi)
Gökmen SÖZEN (FOOd in LİFE)
Murat BOZOK
Nazlı PİŞKİN ( Sofra Dergisi)
Defne KORYÜREK (Slow food)
Jale BALCI (Hatay Yemekleri Restaurant sahibi)
Nilhan ARAS (Metro Gastronomi Dergisi)
Eyüp Kemal Sevinç ( Dijitürk GURMAX)
İlkay Kanık  (Beykent Üniversitesi)