Havaların ısınmasıyla birlikte dondurmacılara gün doğdu. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez tatlarından olan dondurmanın sezonu açıldı. Karaman’da işletmeler reyonlarında birbirinden güzel tatlara sahip dondurmaları vatandaşların damak tatlarına sunmaya başladı. İşletmeciler, her ne kadar hazır dondurmaların yaygınlaştığını belirtse de vatandaşların Maraş usulü el yapımı dondurmayı tercih ettiğini kaydetti.
Karaman’ın meşhur Işıkoğulları Pastanesi yetkilileri, “Havaların sıcak gitmesi nedeniyle dondurma sezonu bu sene erken başladı. Vatandaşlar, serinlemek için dondurmayı tercih ediyor. Genellikle Maraş usulü hurmalı ve güllü dondurmalar halkın ilgisini çekiyor. Bizde bu ilgiyi en iyi şekilde karşılamayı düşünüyoruz” dedi.

Soğuk Su İçilmemeli
Dondurmaları doğal meyvelerden yaptıklarını ifade eden Işıkoğulları Pastanesi yetkilileri, dondurmanın antioksidan özelliğine sahip olduğuna ve C vitamini deposu olduğunu söyledi. Dondurma tüketildikten sonra soğuk su içilmemesi gerektiğini söyleyerek; “Boğazın hassasiyetini korumak için dondurma yedikten sonra üzerine 1 bardak ılık su içilmesinde fayda vardır. Diş sağlığı açısından da ılık suyun faydası olacaktır. Özellikle çocuklar dondurmayı çok seviyor. Çocukların bademciklerinin korunması acısından günde 2 defadan fazla dondurma tüketmemeleri gerekiyor. Her şey tadında güzeldir ve sağlıklı tüketilmelidir” diye konuştular.