Karamanın en büyük camisi olan İmam-ı Azam camisi engellilerin daha rahat ibadet edebileceği şekle getirildi. Camide Cuma günleri işaret dili ile hutbe veriliyor, gelen engelliler ise engelli parkurundan araçları ile camiye giriyor lavabo ve abdest ihtiyaçlarını ise kendilerine özel yapılan yerde gideriyorlar. 
Karaman'da camiler yeniden yapılandırılarak engellilerinde daha rahat ibadet yapabilecekleri kutsal mekanlar haline getiriliyor. Karaman İmam-ı Azam Camisi de bunun ilk örneği. Karaman Valiliği ve Karaman Müftülüğü ortaklaşa başlattığı projede ilk etapta iki görevli işaret dili kursu alarak Cuma hutbelerinin tercümesine başladı.

Daha sonra ise yenilikler peş peşe geldi. Engelli parkuru, engelli aracı ve engelli lavaboları abdesthaneleri, Engelliler için her şey düşünülerek 3 bin kişilik cami engelsiz hale getirildi. Karaman İmam-ı Azam camisi görevlisi Mehmet Şimşek ise "Karaman Merkez İmam-ı Azam Camimizde engelli kardeşlerimizin daha rahat ve kolay bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri için çeşitli önlemler aldık. Bu önlemlerden bir tanesi yürüme engelli kardeşlerimiz için yapmış olduğumuz engelli parkurunu yaptık. Kardeşlerimiz daha rahat bir şekilde camilerinde daha rahat ibadet yapabiliyorlar. Camiye gelebiliyorlar. Bir tane camimizde engelli kardeşlerimiz için engelli arabamız mevcuttur. Yine engelli kardeşlerimiz için daha rahat ve kolay bir şekilde abdest alabilmeleri için onlar için özel lavabolar tedbirini aldık. Daha rahat bir şekilde artık camimize  hiçbir engel tanımadan hiçbir engeli engel olarak görmeden camimize rahat bir şekilde ibadet yapabiliyorlar. Bizlerde engelli kardeşlerimize bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Karaman valiliği ve müftülüğümüz ilk olarak kurslar başlattı. Bizde bu kursları alıp engelli kardeşlerimizin gerek işaret diliyle Cuma günkü anlatılan hutbe ve vaazları daha rahat anlamaları için işaret diliyle hutbe tercüme yine camimizde edilmektedir. Camimizde bu her Cuma görevli kardeşimiz bu eğitimi alan görevli hocamız tarafından bu işaret dili eğitimi de verilmektedir. Bizlerin amacımız sadece ibadet maksadıyla görevli olmak değil sosyal olarak tüm kardeşlerimizin gerek engelli gerek engelli olmasın yürüme engelli hangi vatandaşımız gelirse gelsin bizim hedefimiz amacımız imamı azam camimizde rahat bir şekilde engelsiz bir şekilde ibadetlerini yapmalarıdır. " Dedi.