Kemal Kaynaş Stadyumu’nda gerçekleşen 1. Türk Dili ve Yunus Emre Yağlı Güreşleri Turnuvasına Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile daire müdürleri ve güreş severler katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen yağlı güreş turnuvasına Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil, Şaban Yılmaz gibi birçok ünlü pehlivanda katıldı. Baş, Başaltı ve Büyük orta kategorilerinde gerçekleşen yağlı güreşlere yaklaşık 50 sporcu katıldı. Güreş müsabakalarının yapıldığı sırada ikindi ezanının okunması üzerine sporcular müsabakalara ara vererek ezanın bitmesini beklediler. Ezanın okunmasının ardından müsabakalar yeniden başladı. Yaklaşık 4 saat süren müsabakalar sonunda Baş kategorisinde Mehmet Yeşilyeşil birinci, Başaltı kategorisinde Sefa Üngör birinci ve Büyük orta kategorisinde ise Ziya Kanbur birinci oldu.

Dereceye giren güreşçilere Karaman Valisi Murat Koca ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma törenleri bugün düzenlenen etkinliklerle başlamıştır. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Türk Dili ve Yunus Emre Yağlı Güreşleri Turnuvası da bunlardan bir tanesidir. Yağlı güreş turnuvasına Türkiye’nin çok önemli baş pehlivanları ile milli güreşçiler bu turnuvaya katılmak üzere Karaman’ımıza geldiler. İnşallah ülkemiz bu sevgi, hoşgörü ve Türkçe’nin başkentinden güzellikler tüm dünyaya yansır diye konuştu.