Karaman Gençlik Merkezi’nin kentin kültürel yaşamına katkı sunmaya, el emeği göz nuru eserleri vatandaşların beğenisine sunmaya devam ediyor. El sanatları eğitmenleri Recep Tuğ, Emine Mümine Aydemir ve Mustafa Konuk tarafında hazırlanan ve yaklaşık 30 eserden oluşan Karma El Sanatları sergisi Belediye Taş Binası’nda görücüye çıktı.
Sergi hakkında bilgi veren Kaat-ı sanatçısı Tuğ,”Kaatı sanatını deriden hat kesimi olarak farklı bir boyuta taşıdık. Kaat-ı sanatı geleneksel el sanatlarımızdan olan kültürel bir mirasımızdır. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşmış fakat unutulmaya yüz tutmuş bir sanat. Bizler elimizden geldiği kadar farklı çalışmalar yaparak Kaat-ı sanatını insanların beğenisine sunup dikkat çekmeye çalışıyoruz. Burada ki asıl amacımızda sanatı tanıtmakla beraber Kuran’ı Kerimde ayetlerle, hadislerle anlatılmak istenilenleri görselleştirip insanlara aktarmaya çalışıyoruz. Şuanda da halkımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Gittiğimiz her yerde sağ olsunlar bizleri misafir edip, gerek şahsımıza gerek eserlerimize ilgi gösteriyorlar. Buda bizi sanatımızın geldiği durumdan oldukça memnun ediyor. Karaman’da olmaktan ve Karaman’da eserlerimi sergilemekten dolayı oldukça mutluyum. Serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Deri Kaat-ı sanatı, vitray, seramik, işleme ve ebru sanatı gibi birbirinden farklı yaklaşık 30 çalışmanın yer aldığı sergiyi ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen çalışmalar hakkında yetkilerden bilgi aldı. Eserleri sergilenen sanatçıları kutlayan Kısacık, şöyle konuştu:
"Bir birinden güzel çalışmaların sergilendiği bir sergideyiz. Sanatçı arkadaşlarımız yine farklı alanlarda yaptıkları çalışmalarla adeta ruhumuzu okşadı. Bizlerde bu güzellikleri daha fazla insanımız tarafından görülmesi için böyle bir serginin açılmasını uygun gördük. Gençlik merkezimizle birlikte bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle güzel eserlerden oluşan çalışmaların vatandaşlarımızın beğenisine sunulması için bundan sonra da gayret göstereceğiz” dedi.
18 Ağustos Perşembe günü Belediye Taş Binası’nda görücüye çıkan sergi, 20 Ağustos Cumartesi gününe kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.