Karaman’da Kaynak Kültür Yayın Grubu ile Gevher Hatun Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen konferans, seminer, okur -yazar buluşması, kermes ve resim sergisi gibi etkinliklerin yer alacağı Karaman Kültür Günleri başladı.

Gevher Hatun Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ümit Tuna yaptığı açılış konuşmasında bir milleti millet yapan ve onu diğerlerinden ayıran en önemli unsurların başında kültürel zenginliklerin geldiğine dikkatleri çekerek Kaynak Kültür Yayın Grubu ile birlikte bu zenginliği Karaman’a taşıma adına 2 günlük bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Tuna, Kaynak Kültür Yayın Grubu’nun, son yıllarda başlattığı Kültür Günleri etkinlikleriyle insanımızın zaten var olan kültürel alt yapısını canlandırarak ve katkıda bulunarak çok büyük bir misyonun öncülüğünü yaptığını dile getirerek Karaman Düğünpark’taki Kültür Günleri programlarının hem bir ilk olacağını hem de ilgiyle izlenecek verimli bir organizasyon olacağını sözlerine ekledi.

Taşkale Köy Seyirlik Oyun Ekibi’nin gösterileri ile devam program açılışın yapılmasının ardından, katılımcıların Karaman Düğünpark Hilal Salonu’ndaki Ressam Yazdani, eski Mekke-Medine fotoğrafları, Kur’an-ı Kerim, Gençliğe Kurulan Tuzaklar, Gönülden Yansımalar ve Kutsal Emanetler sergileri, kitap satışı reyonları ve gıda kermesi ziyaretleri ile devam etti.

Karaman Kültür Günleri kapsamında ilk gün Mustafa Yılmaz 'Yakaran Gönüller' konulu,  
Salih Gülen 'Çanakkalen’in Birleştirici 100’ü' konulu birer sunum yaptılar.Pazar günkü programda  Prof. Dr. Muhuttin Akgül 'Kur’an-ı Kerim ve Hayatımız', 
Prof. Dr. İrfan Yılmaz 'Zararlı Alışkanlıklar. Her Şey Sigara İle Başlar', 
Işık Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Dr. Reşit Haylamaz ‘Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem’ konulu söyleşi ile Karamanlılarla buluşacak.