Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete Karaman Ayrancı ve Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Rafet Akdaş, Yönetim Kurulu üyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özkurt ile Devr –i Alem Belgesel program yapımcısı İsmail Kahraman katıldı.
Dernek Başkanı Rafet Akdaş, ziyarette dernek olarak İstanbul’da faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, kuruluşundan bugüne kadar yaptıkları faaliyetler hakkında Vali Koca’ya bilgiler verdi.
Akdaş konuşmasında; TGRT Belgesel televizyonunda yayınlanan Devr-i Alem Belgesel programı yapımcısı İsmail Kahraman ile birlikte Ayrancı ve Karaman’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin anlatılacağı bir belgesel çekimi yaptıklarını belirterek, amaçlarının yapılan çalışmalarla köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip olan Ayrancı ve Karaman’ın daha iyi tanıtılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Çekimi yapılan belgeselin ulusal ölçekte yayın yapan sekiz televizyon kanalında da gösterileceğini söyleyen Akdaş, dernek olarak İstanbul’da düzenleyecekleri programlarla Karamanlıları bir araya getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Karaman’ın her şehrinin ve beldesinin tanıtımının yapılması gereken ayrı bir tarih olduğunu ifade eden Vali Murat Koca ise Türk diline asırlardır başkentlik yapmış, sanayi ve tarım ekonomisi ile sürekli büyüyen, tarihi ve kültürel dokusuyla çok farklı bir konumda bulunan Karaman’ın, tanıtılmasına yönelik yapılan böyle bir çalışmanın ilimizin tanıtımına maddi ve manevi çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, derneğin böyle bir çalışma içerisinde olmasından dolayı dernek başkanı ve üyelerine teşekkür etti.
Vali Koca, Karaman’ın tanıtımına yönelik gerçekleştirilecek bu tür çalışmalara gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.