Konya ve Karaman’ın mülki ve adli amirleri “Türkiye Adalet Akademisi” ile birlikte Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya’da buluştu. Türkiye Adalet Akademisi üyesi 140 hakim ve savcı adayını Konya’da buluşturan etkinliğe Karaman Valisi Murat Koca, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, Konya ve Karaman’da görev yapan hakim ve savcıların yanı sıra Konyalı ve Karamanlı stajyer hakim ve savcılar katıldı.
Konya ve Karamanlı mülki ve adli amirleri buluşturan özel etkinlikte Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular misafirlere eşlik etti. İlk olarak Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni ziyaret eden konuklar ziyaret boyunca bahçede yer alan kelebekleri fotoğrafladılar. Heyet daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmasının yapıldığı tarihi Sille’yi gezdi.
Konya ve Karamanlı hakim ve savcı adaylarının özel bir programla Selçuklu’ da bir araya geldiklerini ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular,“Konya her geçen gün yeni ziyaret merkezlerine kavuşuyor. Selçuklu Belediyesi olarak siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Konya’nın ülkemizin ve Anadolu’nun çimentosu olduğunu ifade eden Danıştay Üyesi ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, “Konya Mevlana’nın kentidir. Böyle güzel bir programda hep birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel buluşma ve organizasyon için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yoğun bir temponun içinde böyle bir programa gelmekten duyduğum memnuniyeti dile getiren HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, “Bu tür organizasyonlar tanışmak, karşılıklı iletişimi arttırmak ve birbirimiz arasındaki muhabbet bağlarını güçlendirmeye vesile oluyor. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.
Konya ile Karaman’ın düzenlenen organizasyon ile bir araya geldiğini ifade eden Karaman Valisi Murat Koca, “Ben Konyalıyım ve bir taraftan da 3,5 yıldır Karaman’da görev yapıyorum. Dolayısıyla iki tarafla da ilişkim var. Adli yargı camiasının yaptığı işler ile idari camianın yaptığı işler birbiri ile bütünleşmekte. Eğer önleyici hizmetler ne kadar düzgün olursa inanıyorum ki adliyeye işler o kadar az olur. Dolayısıyla biz işimizi düzgün yapacağız, eğer vatandaşımız bir suç işlemişse onun yargılanması da sizin görev alanınıza giriyor. Genç, pırıl pırıl arkadaşlarımıza bundan sonraki hizmetlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç günün anısına Karaman Valisi Murat Koca’ya teşekkür plaketi takdim etti. Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Rifat Akçil de ev sahipliğinden dolayı Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.