Havran’da doğan Milli şair Halil Soyuer’in vefatının 11. yılı dolayısıyla Havran Belediyesi ve Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Halil Soyuer Şiir Yarışması” ödülleri törenle sahiplerine verildi.

Karamanlı şairimiz Hikmet Elitaş “Ya Şarkı Söyle” bana isimli şiiriyle Özendirme ödülü aldı. 17 Ocak 2015 tarihinde Havran’da yapılan şair Halil Soyuer’i anma etkinliklerine de katılan Hikmet Elitaş, ödülünü Havran Belediye başkanı Emin Ersoy’dan alarak gün içerisinde düzenlenen etkinliklere de katıldı.

17 Ocak Cumartesi günü Halil Soyuer’ in mezarını ziyaretle başlayan törenleri daha sonra Şair Halil Soyuer caddesine yaptırılan röylef açılışı takip etti.  19.00 da Kültür merkezindeki dereceye giren şairlere ödülllerinin verilmesinin ardından Halil Soyuer’in şiirleri ve besteleri seslendirildi. Yrd. Doç Dr. Mehmet Sonoğlu’da Halil Soyuer hakkında bir konferans verdi.

Havran halkının büyük ilgi gösterdiği etkinliklere yurt genelinden şairler davet edildi.

Halil Soyuer’in vefatının 11. Yılı dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasına ülke genelinden ve Azerbaycan’dan 448 şiir başvurusu yapıldı. BAYŞAD yönetim kurulu başkanı Mustafa Kuvancı  “2004 yılında vefat eden Havranlı şairimizi anmak, hatırlatmak ve anısını yaşatmak adına şiir yarışmaları düzenleniyor. Bu yıl Havran Belediye başkanımız Sayın Emin Ersoy’un teşvikiyle bu yarışmayı düzenledik. Ülke genelinden ve Azerbaycan’dan çok değerli şairlerimiz, yine birbirinden güzel şiirlerle yarışmamıza katıldılar. Seçici kurulumuz bütün şiirleri özenle elden geçirdi ve bütün yarışmaların kuralı gereği ödüle layık gördüğü şiirleri belirledi” dedi.

HABER MERKEZİ