6 Mayıs 2012 Pazar akşamı Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Türk Müziğine gönül veren 700 ün üzerinde dinleyici katıldı.

Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklamada;''Konser öncesinde açış konuşması yapan Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli BOZKIR, katılımları için değerli seyircilere teşekkür ederek Karaman’ın ekonomik ve kültürel değerleri, derneğin tarihçesi hakkında bilgiler verdi ve maddi destekleri için ANI Bisküvi, BİFA Bisküvi, DURU Bulgur ve ŞİMŞEK Bisküvi’ye teşekkür etti. Koronun kuruluş amacının Türk Müziği’ne beste ve güfteleriyle hizmet veren hemşerilerimize vefa borcumuzu ödemek eserlerini yaşatmak ve genç nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan BOZKIR bundan sonraki konserlerimizde diğer bestekarlarımıza da yer vereceklerini, ilimizin aslında sanatsal anlamda çok zengin olduğunu fakat bunların bilinmediğini dile getirerek, çalışmalarının sürdüğünü, bütün eserlere ve sanatçılarımızın isimlerine ulaşacaklarını, bugün için Bekir Sıtkı Erdoğan, Ekrem Güyer, Müzehher Güyer, Gündoğdu Duran’a ait eserlere yer verildiğini belirtti.

İki bölümden oluşan konser arasında maddi destekte bulunan firmalarımızın gönderdiği ürünler dinleyicilere dağıtıldı ve çok beğenildi.

İkinci bölümün sonunda Şef Hasan Eylen dinleyicilere albümünden üç eser okuyarak konseri zirveye taşıdı.

Konser sonrası Şef Hasan Eylen’e değerli emekleri ve Türk Müziğine hizmetleri için Dernek başkanımız tarafından çiçek takdim edilirken, koromuzun çalışmalarına katılarak bizleri onurlandıran bestekarlarımız, Ferhat Sarmusak, Hüseyin Soysal, Yener Topaloğlu’na emekleri için teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.

İlk konserini başarıyla tamamlayan ve Başkentlilerle buluşan Ankara Karamanlılar Derneği TSM Koromuz ikinci konserini 735. Türk Dil Bayramı programı çerçevesinde 12 Mayıs akşamı Piri Reis Kültür Merkezinde Karaman’da gerçekleştirecektir. Konsere tüm hemşerilerimiz davetlidir,''denildi.