Karaman İHH İnsani Yardım Derneği tarafından ilimizde gerçekleştirilen ramazan ayı çalışmaları hakkında bilgiler verilerek Kurban Bayramında yapılması planlanan faaliyetlerle ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İHH İnsani Yardım Vakfı ve İHH İnsani Yardım Derneğimiz, emanet ettiğiniz her bağışınızı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için ülkemizde ve tüm dünyada, nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, nerede bir garip/mağdur/mazlum varsa onu bulup, ona ihtiyacını ulaştırmak için seferber olduk.

Ülkemizin bütün illerinde ve dünyada 104 ülke ve bölgede yetimlere ve muhtaçlara gıda kolileri ve bayramlıklar dağıtıldı. Adaklar ve akîkalar kesilip iftar sofraları şenlendirildi. Su kuyuları açtırılıp bayram içre bayramlar yaşatıldı. Biten yetimhaneler, camiler ve okulların açılışı ile yenilerinin temel atmaları yapılarak manevî imar yolunda görkemli adımlar atıldı. Öyleki ilimizde bayramlık kıyafeti alınan 70, kumanya dağıtımı yapılan 203 kardeşimizin mutluluğu, yurt içi ve yurt dışı 40 binden fazla yetim ve ihtiyaç sahibi kardeşimizin bayram sevincine karıştı.(21.941 yetim, 2.287 anne, 10.225 mülteci ve 6.430 ihtiyaç sahibine sponsorların desteği ile bayramlık kıyafet alınmıştır.)

Bu gönenç içinde iken, tam bayram ertesinde, 15 Temmuz gecesi, Aziz İslâm Milletimizin kadim düşmanları, istikbalimizi karartmağa kalkıştılar. Kalkıştılar; ama yeni çıktığımız Ramazan ayının üzerimize sinmiş kutlu atmosferi, süratle depreşti ve adeta teravihe gider gibi coşkuyla tankların, silahların üzerine yürüdük, helikopterlere, uçaklara kaş çattık, taş attık. Ve hamdolsun O’na, Allah’ımız, İslâm medeniyetimizin 21. yüzyılda yeniden ayağa kalkma hamlesini soysuzlara boğdurmadı. Biz niyet ettik, irade ortaya koyduk; Rabbimiz zaferi hâlketti, bağışladı. Rabbimize sonsuz şükürler olsun, sonsuz hamdler olsun.

Şimdi teslimiyet, samimiyet ve Allah’a sadakatle kurban bayramı iklimine girdik. Ülkemizle birlikte dünyadaki tüm kardeşlerimiz Kurban Bayramı coşkusunu yaşasın diye çabalıyoruz. Beyaz, sarı, siyah, kızılderili, düz, çekik gözlü hiçbir çocuk boynu bükük kalmasın diye yollara düşüyoruz. Bir yandan gönüllülerimizle şehrimizde dağıtımlar yaparken bir yandan da ilimizden bir gönüllü kardeşimiz sınır komşumuz Irak’ta kurban kesim ve dağıtımlarına katılarak emanetleri yerlerine ulaştırmış olacak.

Büyük Millet olmak şereflidir fakat bedel ister; Tüm Dünya Müslümanlarının, mazlumların gözleri üzerimizdedir. İhtiyaç içindeki ülkelere/bölgelere yeni yetimhaneler, camiler, okullar, su kuyuları… yapacağız ki kardeşlerimiz diri kalsın, ümmet birliğimiz güçlensin, kardeşçe “Bir” olalım.

İHH olarak, kurbanın ibadet, paylaşmanın kardeşlik olduğu bilinciyle, İslam dünyasının 89 ülke/bölgesinde kurbanlar keseceğiz, bayramlar yapacağız. Kurbanlarınızı, en iyi şekilde, her bölgenin ümmet içindeki oranına göre, olabildiğince adil olarak ulaştıracağız, inşallah.

Allah ibadetlerimizi kabul etsin, bayramı; ümmetimizin ve mazlumların selamete ermesi için vesile kılsın inşallah.”