KARDOF; 22 Nisan'da Tilki Tepesi Kaya Tırmanış Antrenmanları ve Eğitimini tamamladı. Yine 22 Nisan'da Lale Tarlaları ve Çatalhöyük tarih kültür gezisi gerçekleştirildi. 21-23 Nisan tarihlerinde ise KARDOF üyelerinin mensubu oldukları kulübü ve Karaman'ı başarı ile temsil ettikleri Karia Yolu etkinliği gerçekleşti.

KARDOF Yönetimi'nden Tilki Tepesi kaya tırmanışı etkinliği hakkında yapılan açıklamada: "KARDOF Kulübü olarak 22.04.2017 tarihinde saat 7:45’te tırmanış tutkunu sporcularımız ve değerli misafirlerimiz ile bir araya geldik. Karaman’dan yaklaşık 12 km uzaklıkta olan Tilki Tepesi'ne macera ve heyecan dolu yolculuğumuzu 15 dakikalık bir aradan sonra araçlarla başlattık.

Tilki Tepesine 1 km uzaklıkta bıraktığımız araçlarımızdan tırmanış malzemelerimizi ve eşyalarımızı aldıktan sonra doğa ile iç içe bir yolculuğun ilk adımlarını atmış olduk. 10 dakika süren kısa yolculuğumuz ardından tırmanış rotamızın ilk noktası olan Tilki Tepesi'nin güneydoğusuna geldik. Yarım saatlik bir molanın ardından liderimiz ile yardımcısı önderliğinde gerekli malzemeler alındı. 1082 metrelik Tilki Tepesi tırmanışı rope oluşturmak için başlamış oldu.

Sporcularımız gerekli emniyet tedbirleri ve kişisel güvenliklerinden emin olduktan sonra faaliyetlerine başladılar. Eğitim yapacağımız 15 m yüksekliğindeki kaya oldukça dik olmasına rağmen bütün sporcularımız tırmanışın doğallığını bozmadan başarıyla tırmanışlarını tamamladılar. Birçok zorlu yüzey ile kendilerini sınayan sporcularımız, kayada tek başına kaldığı zamanda tırmanış disiplini, pratik düşünme, el çabukluğu, soğukkanlılık gibi bir tırmanıcıda bulunması gereken tüm özellikler hakkında pratik yapıp kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

Hiçbir sorun yaşanmadan geçen faaliyette liderimiz ve sporcularımız ekipmanlarını emniyetli bir şekilde topladı. Eşyalar ve malzemeler kontrol edilip çevre düzenini bozan herhangi bir durum olup olmadığını kontrol eden liderimizin onayından sonra kulüp sporcuları ve misafirlerimiz tırmanışlarına saat 13:00 sularında yüzlerindeki gülümsemeyle ile beraber veda ettiler.

Doğukan, Mustafa, Uğur, Kıvanç, Mustafa ve diğer katılımcılara teşekkür ederiz." denildi.

KARDOF Yönetimi'nden Lale Tarlaları ve Çatalhöyük etkinliği hakkında yapılan açıklamada: "Sabah saatlerinde kulüp yerimizde toplanan üye ve misafirlerimizle Karaman ve Konya bölgemizde son yıllarda görsel bir şölene dönüşen lale tarlalarını fotoğraflamaya ve UNESCO tescilli arkeoloji laboratuvarı olan ÇATALHÖYÜK'e hareket ettik. Karaman Kızılkuyu Köyü'nde Atlas Lale'nin ekim alanında Karadağ ve Hacıbaba Dağı manzaralı mükemmel kareler aldık. ATLAS LALE'den ayrılıp Çatalhöyük gezimizi tamamladık ve İsmil'de yer alan Asya Lale'ye ulaştık mükemmel görüntüler ve karelerle Karaman'a doğru yola çıktık, akşam saatlerinde volkanik Karadağ üzerinden şehrimize geri döndük.

Faaliyete katılan ve faaliyet organizasyonunda görev alan tüm ekibimizi ayrıca Karaman topraklarında bu coğrafyanın unutulan lale kültürünün yeniden tanınmasına vesile olan ATLAS LALE şirketine ayrıca Asya Lale'ye teşekkür ederiz." denildi.

KARDOF Yönetimi'nden 21-23 Nisan Karia Yolu etkinliği hakkında yapılan açıklamada: "Turdak'ın düzenlediği Muğla Karia Yolu Etkinliği coşkulu bir şekilde tamamlandı. Kulübümüzden Selçuk Gürer ve Mefkure Şakiroğlu'nun katıldığı programda Gökova, Ören, Akyaka, Turnalı etapları yüründü. Son yıllarda Likya'dan sonra en iyi yürüyüş yolları olarak bilinen Karia yolu birçok etaptan oluşuyor. Turdak Yönetimi'ne ve kulübümüzden faaliyete katılıp emeği geçen arkadaşlara Sonsuz Teşekkürler...Sağ olsunlar Var olsunlar..." denildi.