KARDOF Basın Sözcüsü mehmet İSSİ tarafından yapılan açıklamada, "3 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te 42 kişilik ekiple Karaman'dan hareket edilmesiyle başlayan etkinliğin ilk durağı Kelebekler Vadisi oldu. Kelebeklerin güzelliği karşısında deklanşörler durmadı, yakalanan harika kareler katılımcıları ziyadesiyle mutlu etti. Adrenalin yaşamak isteyenler ise zipline yaparak yeni bir heyecan yaşadılar. Ardından Mevlana Kültür Merkezine geçilerek sema gösterisi izlendi. (SEMÂ, kulun hakikâte yönelip, akılla – aşkla yücelip, nefsini terk ederek, Hakk'ta yok oluşu ve olgunluğa ermiş, kâmil bir insan olarak tekrar kulluğuna dönüşüdür. Bütün varlığa, bütün yaratılanlara yeni bir ruhla, sevgi için, hizmet için dönüşüdür.) Muhteşem bir müzik eşliğinde aşkla sema eden semazenler izleyicileri büyüledi. Harika bir gün geçiren ekip gece Karaman'a dönüş yaptı.
4 Aralık Pazar günü ERDAK’dan 8, KARDOF’tan 12 katılımcı ile Konya Karapınar ilçesinde yer alan Akören-Oymalı yer altı şehirleri gezildi. Daha sonra Karacadağ’ın en yüksek zirvesi olan Mennek Kalelsi’ne (2030 m) çıkıldı. KARDOF Başkanı Fedai ERKOCAOĞLU katılımcılara Karacadağ, Mennek hem de diğer kaleler hakkında bilgilerini sundu. Hasan Dağı, Aydos Dağı, Aladağlar, Karacadağ çevresindeki mahalle ve beldeleri zirveden seyredildi. Zirvede verilen yemek molasının ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Etkinlik boyunca ERDAK ile etkinliğe katılan Yusuf ÖZTÜRK’ün temin ettiği meşe palamutları dağıtılarak dağlarımızın yeşermesi ümidiyle doğaya katkı sunduk. Etkinlikteki en genç sporcumuz 14 yaşındaki Furkan Aktaş ilk zirvesini yaparak bizi gururlandırdı. Genç sporcumuzun daha yüksek zirvelere tırmandığını görmek istiyor ve ona bu yolda başarılar diliyoruz.
KARDOF etkinliklerine katılan üye ve misafir katılımcılarına güzel bir hafta sonu yaşatmanın sevincini yaşarken kulübümüzle vakit geçiren herkese teşekkürlerini sunar. Bizi izlemeye devam edin." denildi.