KARDOF yönetiminden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “ Karaman Doğa Sporları ve Fotoğrafçılık Gençlik Spor Kulübü Derneği (KARDOF) 29 Kasım Pazar günü Konya'daydı. Etkinliğin seyri Timraş Obruğu, Mevlana Müzesi, Sille Köyü, düğün ziyareti, 80 Binde Devri Alem Parkı ve kısa bir alışveriş turu şeklindeydi.

Etkinlik sabah saatlerinde KARDOF dernek binasında toplanmamızla başladı. Saat 08.30 sularında Karaman- Konya yolculuğumuz başladı. Yolumuz üzerinde bulunan Timraş Obruğu ziyaretimiz ile doğal ortamdan uzakta bir gezi gerçekleştiremeyeceğimizi anlamış olduk. Küçük bir göl

haline gelen Timraş çöküntüsü sabah yükselen güneşin suya yansımasıyla harika görünüyordu.

Konya'ya vardığımızda ilk durak yerimiz Mevlana Müzesi idi. Müzede yaklaşık bir saat vakit geçirdikten sonra rotamızı Sille'ye çevirdik. Sille'de; tarihe vefa projesi kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen Ak Camii sade ve huzur veren mimarisiyle karşılıyordu ziyaretçilerini. Göz alan ahşap işçiliği bir ibadethanede aranan huzuru veriyordu. Camii ziyareti ardından Aya Elenia Kilisesi'ne yöneldik. Kilisenin içindeki süslemeler, resimler ziyaretçileri hayran bırakıyordu.

Sille ziyareti sonrası fazlasıyla acıkmıştık. Yeni rotamız KARDOF'un değerli dostu Ahmet Hakan Demirel'in düğünüydü. Geleneksel Konya Pilavı'yla karnımızı doyurup Ahmet kardeşimize ömür boyu mutluluklar diledik.

Sıradaki rotamız 80 binde Devri Alem Parkı'ydı. Konya'ya kazandırılan bu minyatür park kültürel değerleri bir araya getirip, ziyaretçilerine muhteşem zaman geçirme fırsatı veriyordu.

KARDOF'la yine eğlenceli bir etkinliği geride bırakıp Karaman'a dönme zamanı geldi. Uykulu ve sessiz bir yolculuğun ardından Karaman'a ulaştık ve Kardof yönetimine bir kez daha teşekkür ettik bize güzel anlar yaşattığı için. Teşekkürler Kardof.” denildi.