DOHA (AA) - Katar’ın başkenti Doha'da ilki düzenlenen "Kahvem Kimliğim Fuarı"nda Türk kahvesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Doha’da ‘Miras ve Kimlik Derneği’ tarafından Katar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 7 Marta kadar devem edecek fuarın açılışına, Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok ve Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Aykaç da katıldı.

Bölgede ilki düzenlenen fuara, aralarında Türk kahvesinin de bulunduğu 12 farklı ülkeden kahve çeşitleri tanıtılıyor. Fuarda en çok ilgiyi Türk kahvesi görüyor.Fuarın düzenleyicisi Miras ve Kimlik Derneği yetkilileri, kahvenin dünya medeniyeti ve bütün insanların ortak değeri olduğunu belirterek, fuarın hedeflerinin başında Katar ve Körfezdeki kahvenin tarihine, geleneksel kullanımına, kimlik ve kahve arasındaki derin ilişkiye dikkati çekmek istediklerini aktardı.

Hem Türk kahvesini hem Türkiye'yi tanıttılar

Türkiye’yi temsilen fuarda stand açan Yunus Emre Enstitüsü görevlileri, Türk kahve kültürü ve tarihinin yanı sıra Türkiye ve Enstitünün faaliyetleri hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

AA muhabirine konuşan Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Aykaç, ‘’Türkiye'yi temsilen fuara katılımımız, Katar’da ilk yaptığımız etkinliktir. Fuarda Türkiye’yi tanıtma fırsatı bulduk. Ayrıca Enstitünün yakında başlatacağı Türkçe eğitim derslerini duyurmuş olduk.. Gelecek dönemde ülkemizi ve ülkemizin kültürünü tanıtmak adına birçok etkinlik düzenleyeceğiz’’ dedi.