Antalya’nın Kemer ilçesinde 9 ülkeden 22 sanatçının resimlerinin katıldığı uluslararası sergiyi düzenleyen ressamlar, Anadolu’da sanattan yoksun yerler arasında Kemer’i seçtiklerini söyledi.

Üç Türk ressamının öncülüğünde hazırlanan ve 9 ülkeden 22 sanatçının eserleri bulunan uluslararası resim sergisi, Kemer’de açıldı. Sergiyi düzenleyen ressamlar, Anadolu’da sanattan yoksun yerleri tespit ettiklerini ve Kemer’de sergi açmaya karar verdiklerini söyledi.

AMAÇ SANATI SEVDİRMEK

Resim sanatçıları Orhan Gazi Binboğa, Aziz Karakoç ve Şahin Özen öncülüğünde hazırlanan, 50 eserin sanatseverlerle buluştuğu serginin amacı, Anadolu’daki ilçelerde ve köylerde resim sanatını tanıtmak ve vatandaşlara sanat sevgisi aşılamak biçiminde açıklanıyor.

SANATTAN YOKSUN YERLER TESPİT EDİLDİ

Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Kosova, Kırgizsitan, Amerika, Suriye ve Özbekistan’nın en ünlü ressamlarının yaptığı tabloların sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergiyle ilgili konuşan ressam Aziz Karakoç, Anadolu’yu dolaşarak sanattan yoksun kalmış yerleri tespit ettiklerini belirtti.

RESİMLER TÜRKİYENİN TANITIMINA KATKI

Karakoç, "Kemer, turizm açısından çok gelişmiş bir yer. Ama sanatsal açıdan maalesef yeterli değil. Eğer sponsor bulabilirsek burada yabancı sanatçılarla çalıştay da yapmak isteriz" dedi. Karakoç, sergiye katılan yabancı ressamların, ülkeleri gezerek resim yapmak isteyen sanatçılar olduğunu, böylece Türkiye’de yaptıkları resimleri ülkelerine götürerek ülkemizin tanıtımını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kemer Belediyesi Kültür Salonu’ndaki sergi, 7 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.