Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ata Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü nedeniyle “18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü” programı düzenlendi. Programda sinevizyon gösterisinin ardından tiyatro ve şiir dinletisi yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Yunus Emre Konferans Salonunda yapılan program büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.
Programa KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik’in yanı sıra çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı. 
Ata Topluluğu Danışmanı araştırma görevlisi Alper Özmen, yaptığı açılış konuşmasında etkinliğe olan yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür ederek, “250 bin insanın şahadet mertebesine ulaştığı tarihimizin en hüzünlü bu zaferiyle Türk Milletinin Anadolu’daki varlığı devam etmiştir.” dedi.
Ata Topluluğu Başkanı İsmet Koç da yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferinin açlığa, susuzluğa ve teknolojiye karşı verilen büyük bir mücadele olduğunu söyledi. Koç, Anadolu’da kesintisiz 1000 yıl yaşayan tek ulusun Türk Milleti olduğunu vurguladı.
Programda sunulan Çanakkale Zaferinden kesitlerin yer aldığı beş ayrı sinevizyon gösterisi, hüzün ve sevinç dolu anların bir arada yaşanmasına neden oldu. Ata Topluluğu tiyatro grubunun hazırladığı “Dinleyin Ağalar” isimli gösteri de izleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrenciler tarafından Çanakkale şiirlerinin okunmasıyla program sona erdi.