Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın bürosundan yapılan açıklamada;''KMÜ’nün Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14.00’te “Kurumsallaşma ve İç Kontrol Standartlarına Uyum” konulu bir konferans düzenleyecek. Eski Muhasebat Başkontrolörü Erkan Karaarslan’ın konuk olacağı konferans üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. 

Aynı gün üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda saat 14.00’te Gönül Elçileri Projesi tanıtımı yapılacak. Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Şener katılacak.  

Dil ve Tarih Öğrenci Topluluğu 7 Mayıs 2013 Salı günü saat 15.00’te Emre Özdemir ve Harun Sayın’ın konuk olacağı “Şiir Muhabbeti" düzenleyecek. Etkinlik üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. 

Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğunun bir başka etkinliği de 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 14.00’te Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda “Türk Şiirinde Sağlık" konulu konferans olacak. Konferansa şair Muhammet Ali  Eşmeli katılacak,''dendi.