KONYA (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu (DT) 1 Ekim'de perdelerini Rona Munro'nun yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Demir" isimli oyunla yapacak. 

Konya DT Müdürü Alpay Aksum, tiyatro binasında düzenlediği basın toplantısında, Konya'da sanata ve tiyatroya daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Aksum, Konya'da yeni bir tiyatro sezonunu daha açtıklarını belirterek, 15 Mayıs 2016'ya kadar pazar ve pazartesi akşamları hariç her akşam bir oyunun sahneleneceğini bildirdi.

"Demir" isimli oyunla yönetmen Barış Erdenk ve oyun ekibini Konya'da ağırladıklarını anlatan Aksum, şunları kaydetti:

"Demir, tiyatro adına yapılmış iyi ve kaliteli bir çalışma oldu. Bazı oyunlar vardır, seyirci çok güler ve eğlenir oyundan çıkarken de 'aman ne çok eğlendik' der ama bazı oyunlar da vardır ki bir şeyler anlatmaya çalışır. Oyunun dili biraz ağırdır. Demir oyunu da biraz anlatmaya çalışan bir oyun. Eğer seyircilerimiz, dikkatli bir şekilde oyuna konsantre olurlarsa çok güzel duygularla tiyatrodan ayrılacaklarını düşünüyorum."

Kocasını öldürme suçundan müebbet hapse mahkum olan bir kadının hayat hikayesinin anlatıldığı oyunun dekor tasarımını Seyhan Kırca, Kostüm tasarımını Funda Karasaç yaparken, ışık tasarımını ise Hakan Özdemir üstleniyor. Hareket düzeni Sibel Erdenk'e ait olan oyunda, Şebnem Büyükkalkan, Nevra Sayar, Meva Küçükakyüz ve Yiğit Gümüşada rol alıyor.

Rona Munro'nun yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Demir", 1 Ekim saat 20.00'de Konya Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyirciyle buluşacak.