KONYA (AA) - Konya Valiliği tarafından kentin turizm gelirinin artırılması için başlatılan "Konya Turizminde Yeni Destinasyonlar Projesi" kapsamında kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Mevlana Kalkınma Ajansının (MEVKA) desteğiyle başlatılan projenin ilk safhasında "Hz. Mevlana'yı Anlama", "Ailece Konya Ziyareti", "Huzura Yolculuk", "Tarih ve Kültür Merkezi Konya", "Doya Doya Konya", "Sanatın Mistik Yolculuğu", "Yürüyerek ve Bisikletle Konya Doğasını Keşfet" konseptiyle turlar düzenlenmesi öngörülüyor.

Proje koordinatörü Metin Çelik, projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda, Konya'nın hem Türkiye hem de dünyanın en gözde turizm destinasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Kentin tarih, kültür ve sanat zenginliğine sahip olduğunu belirten Çelik, bu zenginliğin tur operatörlerine ve seyahat acentalarına daha iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

Proje kapsamında hazırlanan paket tur programları sayesinde Konya'da konaklama yapan turist sayısının artacağına işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Konya'ya gelen milyonlarca turistin ana amacı ya Mevlana'ya uğramak ya da Antalya üzerinden bir an önce Kapadokya'ya ulaşmak. Tur programları sayesinde Konya'yı 'geçerken uğranılan bir yer' olmaktan çıkarıp tek başına gelinen ve yakın illere turlar düzenlenen bir destinasyon yapmayı hedefliyoruz. Konya'daki turizm paydaşlarında birlikte hareket etme kültürü oluştu. Bu kültürün devam etmesi ve etkili çalışmalar yapılması halinde Konya turizmi, dünya turizm pastasından hak ettiği payı alabilecektir."

Toplantıya Konya Valisi Muammer Erol ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da katıldı.