KONYA (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), gurbetçilerin çalıştıkları ortama uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları ve çocukların yaşadıkları uyum travması üzerine kurulu "Misafir" adlı oyunu sahneleyecek.

Bilgesu Erenus'un yazdığı, rejisörlüğünü Ömer Naci Topcu'nun üstlendiği oyunun, dekor tasarımı Hakan Dündar, ışığı Enver Başar, kostümü de Ceren Karahan'a ait. 

Oyunda; büyük çaba harcayıp Almanya'ya gitmeyi başaran, yıllar sonra memleketine dönen Musa'nın trajikomik hikayesi anlatılıyor. Musa'nın hikayesi, yaren meclisinde düzenlenen oyunlarla ele alınıp, izleyiciye seyirlik şekilde sunuluyor.

Gurbetçilerin çalıştıkları ortama uyum sağlama çabaları, kültürel farklılıkları, küçük yaştaki çocukların yaşadıkları uyum travması ve daha birçok hikayenin gözler önüne serildiği oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 17 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Hanımlar Lokali kursiyerlerince hazırlanan el yapımı çanta ve takılar, 19 Ocak Pazartesi günü Kültür Park Sergi ve Satış Merkezi'nde açılacak sergide, beğeniye sunulacak.