KARAMAN (AA) - Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Karaman'da düzenlenecek Gençlik Festivali'nin ana temasının, "hoşgörü" olarak belirlendiği bildirildi.

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan KOP bölgesinde bu yıl ilki düzenlenen ve 8-11 Mayıs tarihlerinde Karaman’da yapılacak Uluslararası KOP Gençlik Festivali'nde, 70 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden bin 500 gencin bir araya gelmesi planlanıyor. 

Ana teması "hoşgörü" olarak belirlenen festival için ilk koordinasyon toplantısı yapıldı.

Karaman Valisi Murat Koca, Valilik binasında yapılan toplantıda, Türkçe’nin ve Yunus Emre hoşgörüsünün başkenti olan Karaman’da uluslararası bir festivale ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklara başlandığını ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Festivalin ana teması hoşgörü olarak belirlendi. KOPGENÇ Festivali'ni ülkemiz gençlerinin dünya gençleriyle kaynaşması için KOP İdaremizin koordinasyonunda, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi’nin ortaklığıyla ve kurumların desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden ve 70’e yakın ülkeden gençler Türkçe’nin başkenti, Yunus Emre’nin diyarı Karaman’da hoşgörü temasıyla bir araya gelecek."

KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı da bölgesel kalkınmada en önemli dinamiğin gençler olduğunu dile getirdi.

Gençlerle hem KOP bölgesinin hem de Türkiye’nin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Bostancı, uluslararası festival için hazırlıklara ara vermeden devam ettiklerini bildirdi.

Bostancı, 81 ilden ve dünyadaki farklı kültür, dil, inançlardan gençleri buluşturacaklarına işaret ederek, "Festivalimize destek veren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.