MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Tarsus ilçesine bağlı Taşçılı köyündeki ilkokul öğrencilerine ve velilere oda müziği ile şan konseri gerçekleştirdi.

"Sanat her yerde" anlayışıyla kent merkezine 33 kilometre uzaklıktaki Taşçılı köyüne giden MDOB sanatçıları, oda müziği ve şan konseri verdikleri öğrencilere enstrümanlar hakkında bilgi de verdi.

Okulun hoparlöründen yapılan anonsla okul bahçesinde toplanan yaklaşık 50 öğrencinin ilgiyle izlediği etkinliğe katılan veliler ve köyün yaşlıları da seslendirilen klasik müzik ve türkülere eşlik etti.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, ilk defa ellerine aldıkları keman, korna, yan flüt gibi enstrümanları kullanarak eğlenceli vakitler geçirirken köy sakinlerinden 76 yaşındaki Mehmet Özdemir de çaldığı çello ile tüm köy halkının alkışını aldı. 

Etkinlikte MDOB solist sanatçıları, şef Anıl Aydın ile piyanist Irina Vitalina yönetiminde, Funda Hayfavi, Hasan Berk, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Hakan Bölükbaşı, türküler ve aryalardan örnek sunarken, etkinlik sonrasında öğrencilere kırtasiye, oyuncak ve kıyafetlerin bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı konuşmasında, köy okulunda okuyan çocuklara sanatın lezzetini tattırdıklarını söyledi.

Böyle bir etkinlik düzenledikleri için çok mutlu olduklarını belirten Engin, "Amacımız 7'den 70'e herkese sanatı yaymak, bunu burada gerçekleştirdik ne mutlu bize" ifadelerini kulandı.

Taşçılı İlköğretim Okulu Müdürü Adem Kara ise MDOB ekibine teşekkür ederek öğrencilerin büyük ilgiyle dinlediği konserden haz duyduklarını aktardı.

Köy sakinleri ise şan konserini ilk defa dinlediklerini ve çok beğendiklerini kaydettiler.