Karaman Gençlik Merkezinde yapılan yarışmaya Sosyal Bilimler Lisesi, Ahi Evran Ticaret ve Meslek Lisesi, Yunuskent Anadolu Lisesi, Larende Anadolu Lisesi, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Karaman Dans ve Tiyatro Topluluğu, Genç Akademi Grubu ve Şaman Ekibi olmak üzere 8 ekip katıldı. Gençlerin kendilerinin yazıp oynadığı skeçler izleyicilere görsel bir şölen yaşattı. Gençlerin sergiledikleri oyunların büyük bir beğeni topladığı yarışmada, Karaman Dans ve Tiyatro Ekibinin ''Kozmik Adalet ''isimli oyun birinci olarak 10 Mart 2016 tarihinde Konya'da gerçekleşecek Bölge Finallerine katılarak Karaman’ı temsil etmeye hak kazandı.
''Kozmik Adalet ''isimli oyun birinciliği elde ederken, “Kanlı Hafıza” oyunu ikinci, “Yardım Edin” oyunu ise üçüncü oldu.
Büyük beğeni toplayan yarışmada Jüri üyesi olarak Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Perihan Kaya, Yrd. Doç.Dr. Mert Öksüz ve Araştırma Görevlisi Mehmet Şimşek görev aldı.
Yarışmada dereceye giren ekiplere kupaları Yrd.Doç.Dr. Mert Öksüz, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz tarafından takdim edildi.