Mahallenizin tanınan esnafısınız. Ya iliniz sizi tanıyor mu? Türkiye sizi tanıyor mu?

Günlük dönen bir cironuz var. Daha fazlası olsa olmaz mı?

Evet her işletme sahibi elbet daha çok kazanmak ister.

Birkaç püf nokta ile kazançlarımızın artacağı kesindir.


Küçük ama % 1000 Etkili Başarı Sırları

 

1.   Müşterileriniz neden sizi tercih etmeliler?  Bu soruya cevap aramak işimizi ve kalitemizi sorgulamamızı sağlar.

2.   Müşterinizin kapıyı açıp girmesini istiyorsunuz?. Siz onlara gitmeyi düşündünüz mü?

3.   Temsilciniz bir broşürünüz var mı?  Bir broşür her ulaştığı yerde sizin en iyi temsilcinizdir. Ve mutlaka okunur. Bir durakta , bir esnafta , bir gözlükçüde , bir berberde onlarca broşür okumuşuzdur. Bizi neden okumasınlar?

4.   Kartvizit bastırdınız mı? Veya kartvizitinizi kimlere ulaştırdınız? Her evde acil durumlarda ilk aranan bir telefon numarası bir iletişim bilgisidir. Size nasıl ulşamalarını beklersiniz?  Buz dolabının üstündeki tüpçüyü , cebimizdeki bir taksi kartviziti her zaman işimize yaramıştır. Hemen bir kartvizit bastırmalısınız?

5.   Fiyatlarınız uygun mudur? Siz olsaydınız iş yerinizden alışveriş yapar mıydınız?

6.   Elinizde sizi anlatan bir tanıtım yazısı var mı? Önemlidir ve değerlidir. Web sitelerinde sizi temsil eder. Birkaç tanıtım yazınız olmalı.

7.   Vitrin ve tabelanız güncel mi?  Vitrin dizaynı üzerine dersler verilmektedir. Ve önemlidir.  10 sene öncesinin tabelasını kullanıyorum demeyin. Hemen güncelleyin. Farkı hissettirin.

8.   Bir kampanya düzenleyin . Ve müşterilerinizin telefon numaralarını edinin. İyi bir telefon arşivi her zaman kazandırır. Müşterinizin izni ile almanız gerekir ki mesajınız geldiğinde ilgiyle baksın.

9.   Toplu sms gönderin. Hedef kitlenizin telefonlarını yaptığınız kampanya ile arşivlediniz. Rahatsı etmeden istifade edecekleri , yararlanacakları kampanyalarınızı arada bir iletin. Size tekrar uğrayıp bir çayınızı içsinler.

10.               Her müşteriye en iyi müşteriniz gibi davranın. İlgisizliğiniz zincirleme bir çok müşterinizin sizden uzaklaşmasına neden olur.


www.fatihbircan.com

Fatih Bircan

 

'Hayatımız rengini ve şeklini düşüncelerimizden alır.'