Küçük İskender, aralarında el yazması bir şiirinin de bulunduğu kişisel koleksiyonundan bazı eşyalarını Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’ne armağan etti.

Nilüfer Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki Şiir Kütüphanesi’nde, şairlerin şahsi eşyalarının yer aldığı koleksiyon her geçen gün giderek zenginleşiyor. Şairlerin şiirlerinin, hayat hikayelerinin, fotoğraflarının, şiirlerden doğmuş şarkıların, şiir dergilerinin yanı sıra kişisel eşyalarının da sergilendiği Şiir Kütüphanesi’ne çok özel bir destek de Küçük İskender’den geldi. Küçük İskender kişisel koleksiyonundan bazı eşyalarını Şiir Kütüphanesi’ne emanet etti.

Küçük İskender, el yazması bir şiiri, imzalanmış kitaplarını, piposunu, Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü aldığı kitabını ve ödül olarak aldığı saati, 2014 Erdal Öz Edebiyat Ödülü gecesinde yaptığı konuşma metninin aslını ve aldığı ilk telif makbuzunu Şiir Kütüphanesi’ne bağışladı. Bu çok özel eşyaları, Küçük İskender ve Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala birlikte sergi alanına koydu.

Pala, desteği ve kattığı değerle Şiir Kütüphanesi’nin her geçen gün büyüyen koleksiyonunu zenginleştiren Küçük İskender’e özel tasarım portresini armağan ederek teşükkür etti. Pala, “biz Türkiye’nin şiir belleği olmaya adayız. Sizin de bu yolda bize desteğiniz var” dedi.

Küçük İskender de Şiir Kütüphanesi’ne katkıda bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Küçük İskender, “Şairler, yaşadıkları çağda hem geçmişe hem geleceği dönüp bakarak, inanılmaz mısralar, bana göre belki de inanılmaz güzel yalanlar, umut taşıyan yalanlar söyleyerek hayatın gizli bir günlüğünü tutarlar. Bu günlükleri, yani şairlerin şiirlerini toplayıp gelecek kuşaklara tanıtmak kütüphanelerin belki de en keyif alarak yaptıkları çalışmalardan biridir. Nilüfer Belediyesi’nin Şiir Kütüphanesi’ne destek vermekten çok mutluyum” dedi.