KAYSERİ (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığının kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla Tanıtma Genel Müdürlüğünce hazırlanan 500 parçalık tanıtım sergisi, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesine armağan edildi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, fakültenin sergi salonunda gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, eski bir Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli olarak böyle bir serginin açılışını yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Serginin ERÜ'ye hediye edilmesinde ve burada sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Düzgün, "Türkiye, son yıllarda turizmde ciddi mesafeler aldı. Dünyanın en fazla turist kabul eden, en çok turizm gelirine sahip olan ülkeler arasında ilk 7'ye girmiş durumdayız. Tanıtım çok önemli. Sahip olduğumuz kültür mirasını, doğal güzellikleri yurtdışında güzel bir şekilde turistlere, seyehat acentelerine sunabilirsek Türkiye'nin turizmde ileriye gitmesinde önemli katkılar sağlamış oluruz. Umut ediyorum ki Kayseri de turizmdeki atağını daha da geliştirecek ve Kayseri'ye de çok sayıda turist gelecek, daha çok kişi ekmek sahibi olacak" diye konuştu.

 

- Bir asırlık tanıtım broşürleri var

ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise serginin İstanbul ve Ankara'da sergilendikten sonra fakülteye hediye edildiğini söyledi.

Karamustafa, 500 parçalık tanıtım materyalinin üniversitenin demirbaşı olduğunu ve eğitim amaçlı kullanılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Sergiyi hem öğrencilerimiz hem de turizm sektöründe hizmet veren vatandaşlarımız istedikleri zaman gezebilecek. Özellikle öğrencilerin ülkemizdeki turizmin gelişimini görmeleri açısından serginin fakültemize verilmesini önemsiyoruz. Burada, gerçekten ülkemizin turizm sektörünün tanıtımı açısından çok değerli materyaller, tarihsel unsurlar bulunuyor. 100-150 yıllık dönemde tarihte bir seyahat yapmış oluyorsunuz. Sergide yaklaşık bir asır önce basılmış tanıtım broşürleri, turizm kitapçıkları var. 1863 yılından itibaren Türkiye'nin turizm serüveni tarihsel olarak hikayeleştirilerek bütün unsurlarıyla burada veriliyor. Hem Türkçe hem İngilizce olarak hazırlanmış tanıtım broşürleri var. Öğrencilerimiz yaklaşık 100 yıllık teknolojik gelişmeleri, kültürel değişimleri, yaşam tarzlarını da sergide yer alan basılmış eserlere bakarak gözlemleyebilecek."

Prof. Dr. Karamustafa, sergiyi gezen Vali Düzgün'e eserler hakkında bilgi verdi.