YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Halide Edip Kız Teknik ve Meslek Lisesi Hasta ile Yaşlı Bakım Bölümü öğrencileri, ziyaret ettikleri yalnız yaşayan yaşlıların kişisel bakımlarını yapıyor.

Öğretmenleri Ümran Muşlu eşliğinde Yeni Cami Mahallesinde yalnız yaşayan 71 yaşındaki İhsaniye Geçgel'i ziyaret eden öğrenciler, Geçgel'in kişisel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oldu.

Öğretmen Muşlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta ve yaşlı hizmetleri bakımı bölümünün okulda 7 yıldır eğitim verdiğini söyledi. 

Bölümde evde bakıma muhtaç ve hasta insanlara veya kurumlarda kalan hasta ve yaşlılara hizmet verecek personel  yetiştirdiklerini ifade eden Muşlu, şunları söyledi:

"Dünya nüfusu yaşlanmakta ve yaşlı nüfus oranı gittikçe artmakta. Buna bağlı olarak yaşlı bakım personeline olan ihtiyaç da artmaktadır. Bu ihtiyacı fark eden yetkililer bu bölümü açmışlar. Buna yönelik olarak öğrencilerden de ciddi bir talep var. Biz hastane ve kurumlarda hastaların tedavi değil, bakıma yönelik ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmet veriyoruz." 

Evde bakım hizmetleri de verdiklerini belirten Muşlu, öğrencilerinin okulda eğitimlerini tamamladıktan sonra, huzurevi, rehabilitasyon merkezi, bakım evleri gibi yerlerde staj yaptıklarını ve deneyimli bir personel haline geldiklerini dile getirdi.

İhsaniye Geçgel'in evine 12. sınıf öğrencileriyle geldiklerini ifade eden Muşlu, "Bu öğrencilerimiz 2 aydır rehabilitasyon merkezinde staj yapıyorlar. Bu konuda deneyim kazandıkları için evde bakıma muhtaç kişilerin kişisel bakımını yapmak üzere böyle bir etkinliğe katıldık. Bakıma muhtaç yaşlımızın her türlü kişisel bakımını yapmaları, ona yardımcı olmaları, kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için bu gün buradayız" diye konuştu.

Öğrencilerden Meryem Çağlayan da evde, rehabilitasyon merkezleri ve huzurevlerinde kalan bakıma muhtaç insanların kişisel bakımlarını yapmak ve onlara yardımcı olabilmek için bölümü seçtiğini söyledi.

Bakıma gittikleri kişilerin kişisel her türlü bakımını yaptıklarını anlatan Çağlayan, "Yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin ağız bakımı, göz bakımı, kulak bakımı, banyo gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onların yüzünün gülmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Kişisel bakımlarını yaparken hiçbir şekilde rahatsızlık duymuyoruz" ifadesini kullandı.

Çağlayan, yaşlıların çoğunun kimsesi olmadığı için onların dert ortağı olduklarını ve kişisel bakımlarını yapmanın yanı sıra yalnızlıklarını da paylaştıklarını sözlerine ekledi.