Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi’nde rehber öğretmen olarak görev yapan Songül A. Yılmaz, kendi yazdığı ‘Gülsün Hanım’ adlı eserini okurları için imzaladı.

Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen imza törenine İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Reber öğretmeni Songül A. Yılmaz, kitap yazmanın zor olduğunu belirterek, “Hele hele yazdığınızı toplumla paylaşmak ve insanlara ulaşılmasını sağlamak daha da zor. Bu zorlu süreçte insanın kurumlardan desteğe ihtiyacı oluyor. Başkanımız Alinur Aktaş’a eğitime, kültür ve sanat vermiş olduğu katkılarından dolayı şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim. Okumak zihinlerin gelişmesine, gelişen zihinler de toplumların aydınlanmasına vesile olmaktadır. Eskiden okur yazarlık, sadece alfabede bulunan harflerin birbirlerine ulanarak yapılan bir iş olarak kabul edilirdi. Bugün ise okur yazarlık daha üst seviyede bir faaliyet olarak kabul edilmektedir. Artık okur yazarlık, insan hayatına giren teknolojik ürünleri kullanmayı da içine almaktadır” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Ben roman okumayı seven biriyim. En çok bir yere giderken, uçak seyahatinde okuyorum. 10 gün önce bir Antep seyahatim oldu. Sabiha Gökçen’den 1,5 saat sürüyor. 200’ncü sayfalara geldim. Çok samimi olarak söylüyorum; bu muhtemelen bir hayatı anlatıyor, bazı eklemeler var, acayip sürükleyici bir kitap. Gerçekten elinize, yüreğinize sağlık, çok güzel bir eser olmuş. İsterim ki, İnegöl’deki birçok genç, okuma yazması olan herkes bunu okusun" dedi.

Konuşmaların ardından program, Songül A. Yılmaz’ın kitaplarını okurları için imzalamasıyla son buldu.