Yoğun ilgi gören konsere, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser öncesi konuşan Okul Müdürü Memiş Arıcılık, yıl sonu konserlerini geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Konser dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür eden Arıcılık, şunları kaydetti:

Uzun ve özverili bir çalışmanın neticesinde ortaya çıkan programımızın her zaman olduğu gibi yüreğinizin en hassas yerlerine dokunacağını düşünüyorum. Şahsen ara sıra ziyaret ettiğim çalışma saatlerinde bile etkilendiğimi söylemek isterim. Bu seneki şölenimiz daha öncekilerden bir yönüyle farklı olacak. Bu sene, sizlere gönderilen davet mektuplarında da söylediğimiz gibi "evrensel bir dil konuşacağız".
Koromuz sizlere değişik kültürlerden sürpriz eserler de sunacak. Çünkü müziğin hepimizin bildiği gibi oldukça etkili bir evrensel boyutu vardır. Ezgiye dönüşen sesler topluluğunun insanı etkilemesi için manaya ihtiyacı yoktur. Zira kulaktan doğrudan yüreğe inen bir şeydir ezgi. İşte bu yüzden dünyanın uzak bir köşesinden, mesela bir Kızılderili şamanının söylediği bir ezgi, sözlerini hiç anlamasak da yüreğimizi titretebiliyor. İşte bu yüzden politik olarak hiç barışamayan Doğu ve Batı kültürü mesela Mozart'ın "Türk Marşı"nda çok güzel harmanlanabiliyor. İşte bu yüzden bilmediğimiz bir dilden bir ezgini ağıt olduğunu sezebiliyoruz ya da bir kabile müziğinin ritimleri bizde de dans etme isteği oluşturabiliyor.
Bugün burada "evrensel bir dil" konuşulacak. Dünyanın barışa çok çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde kalbimizi tüm insanlık adına yumuşatacak bir şölene sizleri de ortak etmekten onur duyuyoruz. Bu programı hazırlayan öğrencilerimize ve koro şefimiz Sayın Gönül Atalay'a çok teşekkür ediyorum. Sizlere iyi eğlenceler diliyorum.”

Şef Gönül Atalay yönetiminde öğrenciler, Klasik Türk Müziği eserlerini seslendirdiler.