Osmangazi Belediyesi’nin Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği iş birliğiyle bu yıl lise öğrencileri arasında beşincisini düzenlediği "Mevlana şiir yarışması" için başvurular başladı. Yarışmanın bu sene Türkiye çapında olmasından dolayı büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hazreti Mevlana’yı anlatmak kadar anlamanın da önemli olduğunu, bu büyük insanla çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek istediklerini söyledi. Dündar, geleneksel hale getirdikleri yarışmaya ilginin her geçen yıl arttığını, bu sene Türkiye genelinde düzenlenecek olmasından dolayı büyük alaka beklediklerini ifade etti. Yeni şairlerin yetişmesi için ellerinden gelen desteği verdiklerini söyleyen Dündar, “Bu yıl beşincisini yapacağımız Mevlana şiir yarışmasını Türkiye geneline yaydık. Bu yarışmayı Mevlana Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü bizimle birlikte organize ediyor. Ulusal bir yarışma olduğu için de Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden Türkiye’deki bütün okullara ilan edildi. Yarışmanın ulusal çapta olması dolayısı ile bu sene daha büyük ilgi bekliyoruz” dedi.

Bu tür projelere şahsı adına büyük önem verdiğinin altını çizen Dündar, “Maksadımız kültürümüzü, değerlerimizi, kendi düşünce akımlarımızı gençlerimize aktarmak. En büyük arzumuz yeni ufuklara doğru gençlerimizin yol alması, yeni yazarların, yeni şairlerin ortaya çıkmasıdır” diye konuştu.

Her yarışmacının bir şiirle katılabileceği yarışmada eserlerin 3 adet A4 kâğıdını geçmeyecek şekilde yazılması gerekiyor. Yarışmaya kişiler sadece kendi eserleri ile katılabilecek. Yine bu eserin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor. Yarışma için müracaatlar 20 Mart 2015 tarihine kadar Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne elden ya da posta yoluyla yapılabilecek. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, 3 yarışmacıya da biner lira mansiyon ödülü verilecek.