Samanyolu TV'de yayınlanan Maceracı programının sunucusu Murat Yeni, Beklenen Bahar Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (BAHARDER) tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede Karamanlıları hem güldürdü hem duygulandırdı.

Murat Yeni, Maceracı programının çekimleri için gittiği yerlerde yaşadıkları ilginç ve trajikomik olayları izleyicilerle paylaşarak onları güldürürken, yeni albümünden seslendirdiği şiir ve parçalarla da Karamanlıları duygulandırdı.
Samanyolu Televizyonu'nda çalışmaya başlaması ile hayatının değiştiğine de dikkatleri çeken Yeni, kendisini en çok etkileyen iki olaydan birinin Çorum'da program yaptıkları doğuştan özürlü Taha, diğerinin ise Ramazan boyunca yaptıkları program olduğunu söyledi.
BAHARDER gibi derneklerin faaliyetlerinin genç nesle sahip çıkılmasında çok önemli olduğuna değinen Yeni "Hayatımızın bir anlam kazanabilmesi için bizlere verilen imkanları doğru yerde doğru zamanda kullanmalıyız. Çorum'da tanıştığım Taha'nın çektiği acılara rağmen öğrenciler için babasının ve dedesinin sırtında dolaşmasından alacağımız çok dersler var." dedi. Yeni, Anadolu'nun dört bir tarafına gittiğini, 7'den 70'e çok değişik insanlarla tanıştığını belirterek Türkiye'nin her anlamda önemli bir potansiyeli olduğunu dile getirdi. Sahneye çıkarak değişik sunumlar yapmasının yolunu açanın Samanyolu Televizyonu'nda programlar yapan Reha Yeprem olduğunu söyleyen Yeni, Karaman'daki programını okuduğu şiirle tamamladı.