Karaman Madeni Tornacılar Kaynakçılar – Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Esnaf Odası’nın üçüncüsünü düzenlediği geleneksel arabaşı gecesinde Karaman Protokolü ve Karaman esnafı bir araya geldi.
Düğün Park Sosyal Tesislerde düzenlenen arabaşı gecesine, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Baro ve Karaman MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Karaman Madeni Tornacılar Kaynakçılar – Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Cemal Özbay, Karaman MHP İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, Karaman CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Karaman Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, oda başkanları ve Karaman Madeni Tornacılar Kaynakçılar – Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Esnaf Odası üyeleri katıldı.
Program konuşmasını yapan Madeni Tornacılar Odası Başkanı Cemal Özbay programda emeği geçenlere ve programa katılım sağlayan herkese teşekkür ederek; “Amaç yalnızca çorba içmek değil. Sabahları besmele ile atılan adımlar, akşamları şükürle indirilen kepenkler esnaf ve sanatkarların asilliğini temsil eder. Bizlerde esnaf ve sanatkarlar olarak bu geleneği devam ettirmekteyiz. Rızkının peşinde olan, helal haram ayrımını hayatı boyunca gözeten, kazandığı zaman şımarmayan, zor durumda olduğu zamanlarda da dua eden ve sabır gösteren esnaf ve sanatkar arkadaşlarım. Sizlerden gelen talep üzerine bir kooperatif kurduk. 12 Ocak 2016 tarihinde kooperatifimizin arsasını aldık. Kurmuş olduğumuz kooperatifin arsasını alırken esnaf ve sanatkarımıza destek veren, ilimizin gelişmesi için hazırladığımız bu projeye destek ve yardımlarını esirgemeyen herkese esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ederim.” dedi.
Başkan Özbay’ın konuşmalarından sonra kooperatif projesi hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından meslekte 40 yılını doldurmuş ve oda kayıtları devam eden 8 esnafa plaket verildi. Ardından Madeni Tornacılar Odası Başkanı Cemal Özbay’ın ustası Necati Kurt’a Başkan Özbay teşekkür hediyesi takdim etti.
Program, arabaşı çorbası ikramı, çiğköfte ikramı ve lokma tatlısı ikramı ile devam etti.