Bu yıl 5’incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Tanıtım Toplantısı İstanbul’da yapıldı. 21-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin bu yıl ki onur konukları, Yeşilçam Sineması’nın unutulmaz oyuncuları Selda Alkor ve İzzet Günay oldu.

Malatya Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek 5’inci Malatya Uluslararası Film Festivali’nin tanıtım toplantısı, Bosphorus Four Seasons Otel’de yapıldı. 21-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında toplam 125 film gösterimi yapılacak. Gösterimlerin yanı sıra yönetmen oyuncuların bir araya gelerek söyleşiler yapacağı etkinlikte atölye çalışmaları ve sergiler de Malatyalı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

1965 yılında Yeşilçam’a "merhaba" diyen Selda Alkor, 1964’de 1’inci Antalya Film Festivali’nde ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ filmiyle en başarılı erkek oyuncu seçilen sinemanın yakışıklı jönü İzzet Günay ve yönetmen, yapımcı ve aynı zamanda senarist olan Malatyalı Önal Küpeli, 5’inci Malatya Uluslararası Film Festivalinde “Onur Ödülü”ne değer görülen isimler oldu.

Festivalin Malatya’ya kültür-sanat anlamında önemli katkılar sağladığının altını çizen Malatya Valisi Süleyman Kamçı, “Burada festival boyunca yapacağımız etkinlikleri anlatmaya çalışıyoruz. Amacımız 21-27 Kasım tarihleri arsındaki festivalimizin Malatya turizminin gelişimine katkıda bulunmak Bu arada da genç yetenekleri sinema severlerle buluşturmak amaçlarımız arasında. İnşallah başarılı olacağız” dedi.

“FESTİVALLERİ DESTEKLEMEK BOYNUMUZUN BORCU”

Festivalde onur ödülü alacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ünlü oyuncu Selda Alkor ise, “100 yıl geçti aradan. Bu 100 yılın içerisinde 50 yıl sinemanın içerisinde var olan bir sanatçı olarak Türk Sineması’nın biraz daha ileride olmasını, biraz daha destekli görmek istiyorum. Bu arada ülkemizin her kentinde festivaller yapılıyor. Bunlar çok önemli. Yapılan festivallere sahip çıkmak gerçekten de büyük bir dikkat ve büyük bir alakayla düzenlenenleri desteklemek bizim boynumuzun borcu. Bu festivallerden biri de Malatya” şeklinde konuştu.

Kültürel etkinliklerin şehirler açısından önemine vurgu yapan 5’inci Malatya Uluslararası Film Festivali’nin diğer bir onur konuğu İzzet Günay da, “Bu festivaller hem sinemayı gündemde tutmak için hem de kültür sanat için önemli. Bir kentin kültür ve sanata önem vermesi o kenti de ön plana çıkarıyor. 5’inci yıla ulaştı. İnşallah uzun yıllar devam eder” ifadelerine yer verdi.

Tanıtım toplantısını ardından taraflar arasında 5’inci Malatya Uluslararası Film Festivali’nin protokolü imzalandı.21 Kasım Cuma akşamı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak festival heyecanı, 27 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.