Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Başkent Tiyatroları, tiyatro oyunları ile Başkentli tiyatro sevenleri eğlendirirken düşündürmeye devam ediyor. 2014-2015 tiyatro sezonunun açılması ile birlikte Gençlik Parkı Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahnelenen “Maskeliler” adlı oyun izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.

“Maskeliler” adlı oyun, İsrail kuşatması altında süren kanlı savaşın ortasında kalan Filistinli üç erkek kardeşin, hesaplaşma sürecini konu alıyor. Ayrıca oyun, kendi topraklarında süren acımasız savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparan ezici baskısına, insanları nefret ve şiddet içinde birbirlerinden uzaklaştırmasına örnek olarak sahneleniyor.

Geniş ve tecrübeli bir oyuncu kadrosuna sahip olan oyunu İlan Hatsor yazarken, yönetmen koltuğuna da Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler oturdu.

İSRAİL’İN MESCİDİ AKSA YASAĞI PROTESTO EDİLDİ

Bir buçuk saat süren oyunun sonunda, İsrailli askerlerin 40 yaşından küçük olan Filistinli vatandaşların Mescidi Aksa’ya almaması, Filistin Bayrağı gösterisi ile oyuncular tarafından protesto edildi.