Karaman Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sosyal ve kültürel faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu mayıs itibari bir çok organizasyon gerçekleştirilecek.

Başkan Çalışkan "Kentimizin Tanıtımı, Bir Kimlik Kazanması Adına Sosyal Ve Kültürel Alanlarda Çalışmalar Yapmaya Devam Ediyoruz "

Belediyecilik sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret değil" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Belediyecilik hizmetlerini her zaman insan odaklı düşünüyoruz. Belediyecilik sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret değildir. Belediyecilik, kent kültür ve tarihini, çeşitli sosyal etkinliklerle yerelde, ulusalda hatta uluslararası düzeyde anlatabilmek ve kentin tanıtılması noktasında en etkili çalışmaları gerçekleştirebilmektir. Biz de Karaman Belediyesi olarak, kentimizin tanıtımı, bir kimlik kazanması adına sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde, hem vatandaşlarımız gündelik yaşantılarının sıradanlığından kurtulacak, hem de Karamanımızın tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır" dedi.

2 Mayıs 2015 Mevlana'yı Uğurlama Töreni

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Hz. Mevlana'yı uğurlama töreni bu yılda yapılacak. 2 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan program, saat 12.00'de Ak Tekke Camii'nde Mevlid-i Şerif okunması ile başlayacak. Sonrasında saat 14.00'de Sema gösterisi ve ardından Hz. Mevlâna nın Karaman'dan Konya'ya gidişi temsili uğurlama töreni ile son bulacak. Tiyatro oyuncularının oynadığı temsili uğurlama töreni vatandaşları adeta o günlere götürecek.

Türkiye'den ve Dünya'dan 1500 Genç Karaman'da Buluşuyor

Karaman, 8-11 Mayıs Tarihleri arasında  1. Uluslararası KOP Gençlik Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamından Türkiye genelinden gençlerin yanı sıra 60 ülkeden toplam 1500 genç Karaman'a geliyor.

 8-11 Mayıs tarihleri arasında KOP bölgesindeki üniversite gençliğinin yanı sıra, gençlik meclisleri, gençlik STK'ları, ulusal ve uluslararası gençlik kuruluşlarının katılacağı, 1. Uluslararası Kop Gençlik Festivali kapsamında, Karamanlı Yunus Emre'nin "Hoşgörü" temasıyla panel, kültür-sanat, atölye çalışmaları düzenlenecek ve Yunus Emren'nin Hoşgörüsü Karaman'dan tüm dünyaya yayılacak.

Ünlü Sanatçılar Konser Verecek

Kop Gençlik Festivali ve Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ünlü sanatçılar Karaman'a geliyor. 8 Mayıs tarihinde Uğur Işılak, 9 Mayıs tarihinde Mustafa Ceceli, 10 Mayıs tarihinde ise Gökçe konserleri ile vatandaşlar doyasıya eğlenecek.

Türk Yıldızları Karaman Semalarında

738. Türk Dil Bayramı Kutlamaları kapsamında Karaman'da bir ilk gerçekleştirilecek. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Türk Yıldızları 10 Mayıs günü Karaman semalarında eşsiz bir gösteri yapacak.