Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Değirmendeki Hazine adlı çocuk müzikalini sahneleyecek. Eserin finalinde ise işitme engelli çocuklar için eserin mesajı işaret diliyle anlatılacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, 2014/2015 sanat sezonunun yeni çocuk oyunu olarak Değirmendeki Hazine adlı çocuk müzikalini şef Aytuğ Ülgen yönetiminde sahneleyecek. Müziğini Ali Hoca’nın yaptığı, MDOB rejisörlerinden Melih Öztürk’ün yazıp yönettiği eserin Mersin prömiyeri, 15 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 14.00’te Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Dekor ve kostüm tasarımını Alev Tol’un yaptığı eserin koreografisi Tolga Ergen’e, ışık tasarımı Barış Arslan’a ait. Reji asistanlığını ise Soner Fahlioğulları, müzikal sorumluluğunu Özlem Erden üstleniyor. Eserde başlıca rolleri, Hulusi Polat, Serkan Karagöz, Pınar Olgun Güven, Başak Yıldız, Itır Gözde Tuyan, Dilara Köse, Yusuf Ziya Büyükaslan, Emrah Erdem Gedik, Levent Yetkin, Burcu Özdoğan ve Zeynep Özgür Yılmaz dönüşümlü olarak paylaşıyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi, işitme engelli çocukları unutmadığını göstererek eserin finalinde, işitme engelli çocuklar için eserin mesajı, işaret diliyle anlatılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, “MDOB olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine destek olmak anlayışıyla, onları birbirinden önemli çocuk müzikalleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kez, Değirmendeki Hazine isimli eserle onları hem eğlendireceğiz, hem de hayata hazırlanma yolunda önlerine bir ışık tutacağız. Ayrıca, işitme engelli çocuklarımız için işaret dilinin de kullanıldığı esere, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm velileri, çocuklarını esere getirmek üzere davet ediyoruz” dedi.