Karikatür sanatçısı Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün karikatürlerinden oluşan “Metafor Karikatür Sergisi” Samsun’da açıldı.

Sergi, Medicana International Samsun Hastanesi lobisinde düzenlenen açılış kokteyliyle sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışını Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden dönem arkadaşları olan Prof. Dr. Yılmaz Tomak, Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Dç. Dr. Remzi Karşı yaparken, Medicana Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Murat Küsdül açılış kurdelesini kesenler arasındaydı.

Sanata ve sanatçıya her zaman layık oldukları saygı ve desteği vermekten çekinmediklerini dile getiren Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı,

“Değerli arkadaşımız Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün eserlerinden oluşan Metafor Karikatür Sergisi’nde, yıllar sonra kendisiyle Samsun’da böylesi anlamlı bir organizasyonda bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hastanemiz açıldığı günden bu yana farklı sergi organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Hasta ve hasta yakınlarımız için hastane ortamında farklı bir dünyaya açılmış kapılar olarak görüyorum açtığımız sergileri. Bu konuda aldığımız olumlu geri bildirimler de bizleri motive ediyor, yeni çalışmalar için yüreklendiriyor. Medicana Samsun Hastanesi adına bu değerli çalışmalarını bizlerle paylaşan Sayın Prof. Dr. Halis Dokgöz’e teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Metafor Karikatür Sergisi’nin açılışı için Samsun’da bulunan karikatür sanatçısı Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Öncelikle 28 yıl aradan sonra mezun olduğum Samsun’da Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı arkadaşımın aracılığı ile Metafor Karikatür Sergisi’ni gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2015 yılından beri çizdiğim karikatürlerden seçtiğim çalışmalardan oluşan sergide çevre, sağlık ve eğitim gibi insan doğa ilişkilerini ele almaya çalıştım. Yıllar sonra yeniden Samsun’da olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Medicana International Samsun Hastanesi lobisinde düzenlenen Metafor Karilatür Sergisi 27 Temmuz Pazar gününe kadar görülebilecek.