KARAMAN (AA) - Karaman'da, Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında sema gösterisi düzendi.

 Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Mevlana'nın sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın kabul ettiği bir büyük olduğunu söyledi.

Karaman için Mevlana ne kadar önemliyse Mevlana için de Karaman'ın o kadar önemli olduğunu ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"Hazreti Mevlana ve ailesi Belh'ten yola çıktıktan sonra Karamanoğlu Sultanının davetini gere çevirmemiştir. Karaman bu ulu aileye sahip çıkmıştır. Mevlana ilk eğitimini Karaman'da almış, etrafına ışık saçmaya Karaman'da başlamıştır. Daha sonra Selçuklu Sultanının ısrarıyla annesini, ağabeyini ve çocuğunu Karaman'da bırakarak Konya'ya gitmiştir. Bu yüzden vuslat törenlerinin Karaman'da başlaması önemlidir." 

Programda Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi, katılanlara "Sema" hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra Uluslararası Mevlana Vakfı, tasavvuf musikisi eşliğinde sema gösterisi sundu.

Sema gösterisi sonrası Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Esin Çelebi ile Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Nadir Karnıbüyükler'e plaket ve çiçek takdim etti.